- Jeg frykter ikke Toska

Mannen utpekt som innsidemann i Nokas sier at han ikke frykter David Toskas forklaring mandag.

04.10.06 22:57

- Jeg frykter ingenting, for jeg har ikke noe med dette å gjøre, sier vekteren til Nettavisen onsdag ettermiddag. Mannen sier han ikke ønsker å kommentere saken utover en til Nettavisen.

Se TV 2 Nyhetene her

Tidligere onsdag hadde David Toska forklart at han hadde fått vesentlig informasjon om Nokas fra en innsidemann. Blant annet skal informasjonen om vinduet i bakgården til Nokas ha kommet fra en innsidemann.

- Jeg finner ikke vinduet tilfeldig. Jeg fikk informasjon om Nokas også - om at det fantes en bakgård, at det var et vindu fra bakgård inn til banken, at det var et hvelv og at det ble oppbevart penger der om natten. Disse pengene ble oppbevart i noen klesskap med en enkel lås, sa Toska i sin forklaring onsdag.

Innsidemann
Toskas advokat Øystein Storrvik sa etter at retten var hevet, at Toska kan komme til å gi mer informasjon om denne bakmannen mandag. Til Nettavisen sier Storrvik at Toska ikke kommer til å gi noe avhør til politiet utenfor retten, slik Dan Pettersen gjorde tidligere.

- Han vil nok ikke tåkelegge det. En mulig innsider var et tema som kom opp i tingretten fra enkelte vitner, men det virket ikke da som om den andre siden (påtalemakten, red.anm.) ønsket å forfølge dette. Nå er det kommet flere nye forklaringer og min klient ønsker å fylle ut disse. Om dette får noen konsekvenser for andre, kan ikke vi vite noe om, sier Storrvik til Nettavisen. Les egen sak.

Også Metkel Betew og Kjell Alrich Schumann fortalte om innsideinformasjonen i sine forklaringer, men hverken de eller Toska har navngitt noen person. Det gjorde derimot Dan Pettersen og Lars Erik Andersen i sine forklaringer. De pekte på vekter-vennen til Thomas Ingebrigtsen. Les egen sak her.

- Ikke noe å frykte mandag
Til Nettavisen sier vekter-vennen til Thomas Ingebrigtsen at han ikke er redd for hva David Toska kan komme til å si mandag.

- Jeg ønsker å bli ferdig med dette. Helt fra de begynte å snakke om en innsidemann har jeg blitt trukket inn i dette. Jeg har ikke noe å frykte på mandag, for jeg har ikke noe med dette å gjøre, sier han.

Nettavisen har i flere måneder hatt kontakt med vekteren i forbindelse med beskyldninger som har kommet rundt hans person. Han kjørte på Nokas før ranet, og var tidligere en god venn av Nokas-tiltalte Thomas Ingebrigtsen.

Avhørt
Vekteren ble også tatt på grensen mellom Danmark og Norge med nærmere 50.000 i kontanter sammen med Nokas-tiltalte Thomas Ingebrigtsen og Dan Pettersen. Nettavisen har tidligere ettergått denne saken, og funnet at pengene til vekteren stammet fra et bilsalg, og ikke fra ranet.

Vekteren har hele tiden bedyret at han ikke har gitt noe informasjon videre til Thomas Ingebrigtsen. Etter at flere personer tiltalte har pekt mot ham, har han vært inne til avhør om saken.

Politiinspektør Ernst Kr. Rossebø sier nå at flere andre personer også har blitt avhørt i forbindelse med informasjonen om innsidemannen, uten at noen har blitt mistenkt i saken. Vekteren jobber fremdeles i vaktselskap, og får full støtte fra sin arbeidsgiver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag