*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg gjenkjente ham fra den kvelden

OSLO/JÆREN (TV 2 Nettavisen): Hovedvitnet forklarte i dag hvordan han så Kim Poulsen med kniv i hånden rett før Gunn Merete Lode ble drept.

25.01.05 13:13

Den i dag 20 år gamle mannen fortalte i Jæren tingrett at han kjente igjen den 42 år gamle drapstiltalte Kim Poulsen fra den traumatiske kvelden for tre og et halvt år siden.

- Jeg gjenkjente ham fra den kvelden. Jeg kjente det i kroppen at det var en person jeg fikk dårlige følelser av. Da jeg så ham, følte jeg sinne, sa vitnet i Jæren retten tirsdag formiddag.

- Er du sikker, spurte aktor ham.

- Ja, det er jeg, svarte vitnet.

Følelsesladet
Sterkt og følelsesladet fortalte 20-åringen om natten i august 2001 da han så offeret, drapsmannen og drapet på kloss hold.

Den natten gikk han alene i Bryne sentrum og snakket i mobiltelefonen da han først oppdaget en kvinne og en mann som gikk bak ham.

- Plutselig kjente jeg en hånd på skulderen min og en dame som sa «hjelp meg, det er en som prøver å ta livet av meg», fortalte vitnet. Den gråtkvalte unge mannen måtte ta noen pustepauser i begynnelsen av sin sterke forklaring

Kvinnen snakket ganske lavt, så vitnet fikk først ikke med seg hva hun sa. Da kvinnen gjentok sin bønn om hjelp, snudde han seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet / SCANPIX

La på sprang
Samtidig så han mannen han har pekt ut som Kim Poulsen stå bak Gunn Merete Lode. Mannen viste en stor kniv som han så blinke i nattmørket.

Livredd la den da 16 år gamle gutten på sprang. Mens han løp, så han seg tilbake tre ganger. Den første gangen så han mannen og kvinnen stå oppreist. Den andre gangen så han mannen stå bøyd over kvinnen. Den tredje gangen lå hun på bakken.

Nekter straffskyld
Til tross for at vitnet så drapet på Gunn Merete Lode, tok det flere år før politiet fant fram til mannen de mener drepte den 32 år gamle kvinnen. Den danske bygningsarbeideren nektet mandag for at han drepte Lode, men innrømmet at han var på åstedet.

Politiets etterforskning har knyttet Kim Poulsen til drapsstedet gjennom DNA-match mellom ham og biologisk materiale funnet på Gunn Merete Lode lepper. Poulsen er også tiltalt for voldtekt og ran i Danmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag