*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg hadde lyst å være helten igjen

Foto: Scanpix

Pedofilisiktet idrettskjendis (33) skal ha gitt en Ipod til sexoffer.

09.02.09 11:58

(iOslo.no)OSLO TINGRETT: Mannen (33) har hevdet seg både hjemme i Norge og internasjonalt i flere forskjellige idrettsgrener. I januar 2008 ble den tidligere proffspilleren ble pågrepet siktet for voldtekt og seksuell omgang med tre mindreårige gutter. Da han ble pågrepet hadde han akkurat sonet ferdig en tidligere dom for overgrep før han altså på nytt skal ha slått til mot flere barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

I RETTEN: Bistandsadvokatene Åse Karine Sigmond, Ruth Nying Frøland og Monica Lindbeck har bedt om lukkede dører i retten når de tre fornærmede forklarer seg. Foto: Atle Jørstad

Mandag møtte den tidligere idrettsproffen i Oslo tingrett. Han står tiltalt for å ha misbrukt tre mindreårige gutter i sin leilighet på Majorstua ved flere forskjellige anledninger i 2007.

- Jeg erkjenner ikke straffskyld, sier mannen i Oslo tingrett.

Han slapp ut av fengsel den 17. april 2007. I mai 2007 skal han ha møtt disse guttene for første gang.

Gaver for sex
Aktor, statsadvokat Geir Evanger, sa i sin innledningsprosedyre at guttene ved alle anledningene skal ha fått tilbud om penger, alkohol eller andre gaver for at idrettskjendisen skulle ha oralsex med dem.

- NN skal ha blitt lovet en iPod touch, og i likhet med de andre skal han ha blitt sugd av tiltalte. Han skal ha fått iPoden noen dager senere, sier Evanger i retten.

Det var i 2007 at de forskjellige overgrepene skal ha funnet sted. Det første skal ha skjedd sommeren 2007, det siste i desember samme år.

Ikke forklart seg til politiet
To av de fornærmede i saken skal ha møtt idrettskjendisen for første gang på Majorstua i mai 2007. Ifølge aktor kom de i kontakt med ham gjennom det de mente var en jente på 15 år, som de chattet med på internett.

Hun skal ha forespurt om de ville møte broren hennes, noe de etter hvert gikk med på.

Både moren og treneren til idrettskjendisen vil vitne i saken.

- Min klient har ikke funnet å kunne gi forklaring. Politiet har selv uttrykt forståelse for dette, sier den tiltaltes forsvarer Tor Even Gjendem i retten. Idrettskjendisen har foreløpig ikke gitt noen forklaring til politiet, men han ønsker nå å avgi sin forklaring i retten:

- Jeg ble kalt pedo og sånn når folk møtte meg på gata. Men jeg tror ikke de var sure, bare at de prøvde å erte, sier han.

Spurte om han var millionær
Idrettskjendisen forteller at han var svært ensom.

- Det var mye mobbing, og jeg fikk mye pes fra naboer og sånt. Jeg mistet også jobben på grunn av den forrige saken, sier idrettskjendisen om tiden før overgrepene skal ha skjedd.

Han forklarer om det første møtet med en av de fornærmede i saken. Han skal ha møtt denne gutten sammen med flere andre etter en treningsøkt, hvorpå guttene skal ha spurt om ikke han var millionær, og om han kunne sponse dem. Ifølge tiltaltes forklaring, spurte de om penger for sex.

- De ga veldig uttrykk for at de trodde jeg hadde betalt ungdommer før, og at de trodde de kunne få penger for sex.

Tårer i øynene
- Jeg hadde lyst til å være helt, forteller 33-åringen og forteller videre.

- Han (en av de fornærmede journ. anm) satt utenfor døra mi med tårer i øynene. Han sa han hadde problemer hjemme, og slet med en skade som satte en stopper for proffkarriere i idretten hans. Han virket veldig grei.

Dette er den samme gutten som han hevder ba om penger for seksuelle tjenester. De avtalte at 33-åringen skulle trene ham og noen kamerater.

- Jeg hadde lyst til å være helten igjen, og gjøre han til proff. Jeg ble litt opphengt i den tanken. Så jeg tok dem med og trente i Frognerparken.

Ble presset
Han forteller i retten at han ble presset til å gi noen av guttene penger eller alkohol. Blant annet skal to gutter, deriblant en av de fornærmede, ha forsøkt å presse ham til å gi dem penger da han ikke ville betale for å få oralsex av to av deres venninner.

- Han begynte å true, og sa han visste jeg var pedo. Og hvis han ikke fikk penger skulle han anmelde at jeg hadde hatt sex med jentene.

Han forteller at det etter hvert ble en del stjeling fra leiligheten hans av folk som var venner med den av de fornærmede idrettskjendisen hadde mest kontakt med. Etter hvert ble det mye stjeling, både av penger, dvd-er og spill, ifølge forklaringen hans.

- Jeg fant ut at det var NN (den fornærmede) som hadde stjålet mesteparten av tingene hjemme hos meg, sier han.

Han forteller at han også ble presset til å kjøpe alkohol til noen av de mindreårige.

- Siden jeg var på prøveløslatelse tenkte jeg det var best å gjøre som hun sa, sier 33-åringen.

- Stjålet smykker
- Disse er tatt for å ha stjålet masse smykker. Og vi har dokumentasjon på at de sier til han at enten så tar han på seg ansvaret for dette, eller så anmelder vi han for voldekt, sier forsvarer Tor Even Gjendem til iOslo.no.

Les mer på iOslo. no:Ødela bilen til eksens ny kjæreste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag