*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg håper han brenner innvendig

Siv Anita Hauganes (25) overlevde brannen i Urtegata i Oslo der seks personer døde. Foto: (Foto/montasje: Scanpix/Oslo brann - og redningsetat)

Brannoffer Siv Anita Hauganes håper at mannen som tente på dødsbrannen i Urtegata vil brenne med dårlig samvittighet resten av livet.

18.03.09 15:53

Onsdag ettermiddag pågrep Oslo politidistrikt en mann i 40-årene for å ha tent på dødsbrannen i Urtegata 13. desember i fjor. Seks mennesker ble drept i brannen.

- Jeg håper de har tatt riktig person, og jeg håper han får en ordentlig straff. Det er så utrolig mange mennesker som har blitt berørt av denne brannen. Ikke bare de som ikke er lenger, men alle oss andre, og pårørende også, sier Siv Anita Hauganes (25) til Nettavisen.

Den unge kvinnen har tidligere fortalt om den traumatiske opplevelsen inne i den brennende bygården. 25-åringen var en hårsbredd fra å dø, men ble reddet ut av brannmennene etter at hun hadde falt om med et CO-nivå i blodet på 43 prosent. Det skulle gå flere uker på sykehus før hun var kvitt giften i kroppen.

- Jeg er litt shaky nå
- Jeg trodde at jeg ikke hadde noen sjanse til å overleve. Jeg ble fly forbanna, jeg skulle jo ikke dø. Det var ikke sånn det skulle ende. Jeg hadde så mange planer, dette stemte ikke med noen ting, sa Siv Anita Haugane til iOslo.no tidligere i år.

Les: «Jeg ble fly forbannet, jeg skulle jo ikke dø»

Nettavisen ringte Hauganes noen minutter etter at hun hadde fått høre om pågripelsen.

- Jeg er litt shaky akkurat nå. Da er det jo faktisk en person som har gjort dette. Tenk at noen kan gjøre så fæle ting. Jeg har vel hele tiden trodd at noen hadde gjort dette, men det er veldig sterkt nå som noen er pågrepet for det. Jeg har brukt å tenke hvem kan ha gjort noe slikt, sier Hauganes.

- Snudd opp ned på livet
Hun har nettopp så smått å jobbe igjen etter å ha vært sykemeldt siden desember.

- Det har vært tungt etterpå, med mye jobbing for å bli frisk. Jeg er fortsatt sykemeldt, men begynner så forsiktig å komme tilbake i jobb. Dette er noe som har påvirket meg og snudd opp ned på livet, sier hun.

- Hvis du en dag møter den personen som har tent på bygården. Hva ville du sagt til den personen?

- Jeg hadde nok hatt problemer med å finne ord. Jeg håper han brenner innvendig av dårlig samvittighet resten av livet. Jeg håper han skjønner hva han har gjort. Han han kan ikke ha tenkt at det skulle gå så ille, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.