RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri våknet så fort

Sist oppdatert:
- Det så ut som inne i en stekeovn, sier Eline Stølan som var inne i Slemdalveien 70 som brant i dag.

(iOslo.no) Klokken 01.45 natt til onsdag startet storbrannen i Slemdalsveien 70 på Vinderen. En time senere ble Eline Stølan vekket av sjefen. Firmaets lokaler var overfalt av flammene.

- Jeg ble vekket klokken tre, og tror aldri jeg har våknet så fort, sier Stølan til iOslo.no.

- Som en stekeovn
Hun kom seg raskt til stedet, og fikk båret ut en del av firmaets eiendeler, til tross for at brannen fortsatt sto i veggene.

- Det så ut som inne i en stekeovn. Gulvet var skakt, og det røyk fra alle bauger og kanter, sier hun om lokalene i tredje etasje.

Firmaet driver med konsulentvirksomhet innen fri programvare, og det var derfor mye datautstyr i lokalene.

Litt til og fra fikk de næringsdrivende i bygget tillatelse av brannvesenet til å hente ut diverse utstyr, til tross for at brannvesenet ikke hadde kontroll på brannen.

Rev opp gulvet
- Midt under slukkingen fikk vi ta med litt innimellom, men nå har de revet opp gulvet, så vi kan ikke hente mer, sier Stølan, som berømmer brannvesenet for deres samarbeidsvilje.

Hun vet likevel ikke hva hun skal svare på spørsmålet om hvilke følelser som meldte seg når hun sto i det utbrente lokalet.

- Det har vært mye adrenalin, men ikke så mye følelser. Det er det praktiske som er viktig nå, og jeg har bare fokusert på å sikre verdier. Men det er klart, jeg har smilt hver morgen når jeg har kommet inn på det kontoret. Følelsene kommer kanskje senere, sier hun.

Stølan forteller at hun ikke har fått ut alt, og at en del var for brannskadd til å tas med ut. Da iOslo.no snakker med henne litt over åtte, var hun mest bekymret for serverrommet.

Totalskadd
Flere ganger i løpet av tiden iOslo.nos reporter var på Vinderen, blusset brannen opp igjen, og voldsom røyk sto ut av vinduer og piper.

- Vi sliter fortsatt veldig. Brannen er ikke under kontroll, og det virker ikke som den blir det med det første, sier vaktleder Kaj Hagberg ved brannvakta i Oslo til iOslo.no rett ved 10.15-tiden.

Brannvesenet forteller at brannen i det gamle huset går i veggene, noe som gjør slukningsarbeidet svært vanskelig. Det er nå 35 mann og 14 biler som jobber knallhardt for å få kontroll på stedet.

Midtseksjonen av huset, der hvor Restauranten Jeppekjelleren ligger, anses nå som tapt av brannvesenet. Det er også her brannvesenet tror brannen startet.

Det skal ikke være noen mennesker skadet, omkommet eller savnet i brannen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere