RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har bare intervjuet Krekar

Foto: Privat (Facebook)
Sist oppdatert:
Fredrikstad-mannen ble sagt å skulle ha en lederrolle i Krekars nettverk. - Jeg er journalist og har intervjuet Krekar, sier han.

Makwan Karim (35), bosatt i Fredrikstad og opprinnelig fra Penjwin-distriktet i Irak, er mannen som ifølge Aftenposten skulle ha en lederrolle i Krekars norske nettverk. Nå går han hardt ut mot ryktene og kaller det løgner.

Nettavisen har forsøkt å kontakte ham på telefon, men uten resultat. Familien opplyser at han ikke ønsker å snakke med pressen.

På sin Facebook-side tilbakeviser Karim påstandene på det sterkeste.

Han avviser at han har oppfordret til protester mot Norge, han sier han ikke har noe med å blande seg inn norske rettsavgjørelser og at han overhodet ikke har overtatt noen lederrolle etter mulla Krekar.

- Til journalistene som har skrevet det, kan jeg bare si god bedring, skriver Karim på Facebook.

På Fredrikstad-mannens Facebook-side er det postet bilder av ham og Krekar sammen.

Karim forteller at han er journalist og at han har intervjuet Krekar flere ganger. Han har også intervjuet andre religiøse ledere. Han forteller at han har tatt bilde med alle.

- Når en journalist snakker med noen, betyr ikke det at han/hun er vedkommendenes etterfølger, skriver han.

Nettavisen har som nevnt ikke lykkes med å få Karim i tale. På Facebook skriver han at han har bestemt seg for ikke å snakke med norske medier og begrunner det med at mediene opptrer uærlig og mangler etikk.

Aftenposten skrev i sin papirutgave torsdag at det var folk som kjenner miljøet som mente at Karim hadde overtatt Krekars lederrolle. Det ble vist til uttalelser på nettforumet Durbeen.org, der det skal ha gått ut en oppfordring om demonstrasjoner mot norske ambassader og konsulater etter at Krekar ble varetektsfengslet. Karim sier han aldri har gått ut med en slik oppfordring og at han heller ikke vil gjøre det. Han viser til at han ernorsk statsborger med kone og familie i Norge.

- Jeg har ikke noe mot verken den norske staten eller befolkningen, skriver han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere