RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har blandede følelser

Sist oppdatert:
Kong Harald fyller 70 om to uker. - Jeg har blandede følelser, sier han til Side2.

(SIDE2): Da kong Harald delte ut «Hjerteprisen 2007» i Universitetets Aula i Oslo tirsdag, fortalte han til Side2 at han hadde blandede følelser omkring sin egen bursdagsfeiring 21. februar.

Lo godt
- Jeg har blandede følelser, sa kongen og lo godt.

Kanskje er det fordi vår blide og ungdommelige konge fyller 70 år. Noen gaveønsker for dagen ville kong Harald heller ikke innrømme at han hadde:

- Nei, det har jeg ikke, smilte han lurt til Side2.

Lange tradisjoner
«Hjerteprisen 2007» gikk til Ole-Jørgen Ohm for sitt banebrytende arbeid innen behandling av hjerterytmeforstyrrelser. Da Side2 lurte på hvorfor kongen hadde valgt å stille opp på akkurat dette arrangementet, fortalte han at det hadde med tradisjoner å gjøre.

- Her har jeg vært i mange år, så det er en lang tradisjon, sa han.

Kongen innrømmet også overfor pressen at han mosjonerte for å holde sitt eget hjerte friskt.

Har vært hjerteoperert
Kong Harald ble hjerteoperert i 2005. Han er gjennom mange år blitt kontrollert for en klaffefeil som består i en tranghet i klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren, såkalt aortastenose.

LES HELE SAKEN HER: Kongen er hjertesyk

Også statsråd Sylvia Brustad var på plass og hadde en gladnyhet til nasjonalforeningen.

- Jeg vil takke nasjonalforeningen for deres arbeid med å opprette et nytt pasientregister. Det gir mange muligheter, mente Brustad. Men jeg har også en gladmelding, smilte hun lurt.

- Regjeringen vil vurdere å opprette et hjerte- og karregister, fortalte hun det litt eldre publikummet i Universitetets aula.

Slik feirer Kongen bursdagen
På kong Haralds bursdag den 21. februar blir det arrangement i Slottsparken og gudstjeneste Trefoldighetskirken. Det skal også være en storstilt middag på Akershus slott i regi av regjeringen. Opp mot 900 gjester er invitert til festen, blant annet er alle landets ordførere, fylkesordførere og fylkesmenn invitert.

Den påfølgende helgen blir det storslått ball på slottet. Det er forventet at kongelige fra hele Europa kommer til Oslo i forbindelse med kongens 70-årsdag. Prinsesse Madeleine kommer til Oslo fredag 23. februar. Det gjør også hennes søster kronprinsesse Victoria (29) og deres foreldre kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Carl Philip (27) kommer imidlertid ikke fra det svenske kongehuset.

Tidligere har det blitt bekreftet ovenfor Aftenposten at hele den danske kongefamilien kommer til Oslo: Dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Joachim.

FAKTA OM KONG HARALD:

Hans Majestet kong Harald V (født 21. februar 1937 på Skaugum) er Norges konge, sønn av kong Olav V og kronprinsesse Märtha. Han etterfulgte sin far den 17. januar 1991 og ble da den første norske kongen født i Norge på over 600 år. Den forrige kongen var Olav IV Håkonsson som ble konge i 1380.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere