RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har bokset i 10 år, du burde passe deg

Foto: Stillbilde fra video/YouTube
Sist oppdatert:
- Du er en liten oppkjefta valp, sa en eldre mann, som ikke likte skatingen i sentrum.

Stein Øyvind Bjorvatn (18) fra Tvedestrand ble truet på juling fordi han skatet i Kristiansand, skriver Tvedestrandsposten.

Hendelsen fant sted i sentrum av Kristiansand forrige lørdag, og er godt dokumentert med en video som ble tatt opp da opptrinnet utspant seg ved trappene til Handelens Hus i Kvadraturen.

Ikke for å plage andre
Bjorvatn, som hevder han ikke visste at det ble filmet, har i etterkant selv lagt ut opptaket både på Facebook og YouTube.

– Jeg la det ut fordi jeg vil at folk skal få en ide om at når vi skater, så er det ikke for å plage andre og å gjøre hærverk. Det er en lidenskap, og jeg elsker å skate. Jeg blir provosert når folk prøver å ta det fra meg, sier Bjorvatn til Tvedestrandsposten.

Han forteller at det er spennende å skate i gatene, som et tillegg til skateramper og -baner. Det gir flere muligheter til å være kreativ med brettet i gatene. Men om noen ikke ønsker å ha skaterne der, er hans holdning å etterkomme ønsket.

– Selv om vi har skateparker betyr ikke det at vi bare holder til der. Vi vil ikke noe vondt mot andre. Men så lenge man er høflig, så går jeg med glede, sier Bjorvatn.

Han sier at det er mange som er hyggelige mot skaterne også, men han mener at det finnes en del som ikke respekterer dem.

Hadde anmeldt slag
Det unge skatetalentet forteller at han først høflig og hyggelig diskuterte med mannen, som kom bort til ham og ba skaterne om å fjerne seg. Men da mannen ikke vil gi seg, og begynte å komme med trusler om både juling og politi, klarte han ikke å la være å være frekk tilbake.

– Jeg var ikke redd. Han var en gammel mann som ikke kunne gjort noe. Men jeg hadde anmeldt det hvis han hadde slått, sier Bjorvatn.

Han hadde forrige lørdag tatt turen til Kristiansand sammen med flere skatere fra Tvedestrand. Målet hans var nettopp denne trappen for å gjøre et triks, 360-flip, som han hadde hatt lyst til å gjennomføre i to år på akkurat det stedet.

– Det er et veldig bra sted å skate, sier Bjorvatn.

Han forteller at opptrinnet med den eldre mannen fant sted mot slutten av den halvtimen skaterne skal ha holdt på i området.

Ifølge Bjorvatn var det ingen fra butikkene på stedet som ba skaterne om å fjerne seg fra plassen. Tvert om skal de ha sittet og sett på skaterne.

En politipatrulje som hadde vært på stedet skal bare ha gått forbi, smilt og sagt hei, og ikke bedt skaterne om å stoppe aktiviteten.

Truet med bank
– Hadde det ikke vært her skulle du ligget strak før du vet ordet av det, sier mannen til Bjorvatn i opptaket.

Han fortsetter med å opplyse om at han har banket opp mange i sitt liv, bokset i ti år og at Bjorvatn skal passe seg litt. Deretter sier han at politiet er på vei fra Vågsbygd, og at skaterene ikke har lov til dette.

– Sier hvem da? spør Bjorvatn

– Det er en egen bane der opp, svarer mannen.

Bjorvatn påpeker videre i opptaket at det ikke står noe skilt om at skating er forbudt, men det er ifølge mannen ikke nødvendig med noe skilt.

Deretter følger en tirade om at skateren er en oppkjefta guttevalp, og at han bare kan vente seg om noen år.

Ikke første gang
Det er ikke dagligdags at skateren, som deltar i nasjonale konkurranser og er en av de bedre unge skaterne her i landet, opplever å bli utskjelt og truet fordi han skater på «feil sted».

Men han skal ha opplevd mer ubehagelige episoder enn den som skjedde i Kristiansand forrige helg.

I fjor sommer skal Bjorvatn ha blitt sneiet av en bil, og tatt kvelertak på av en sint mann nede i en parkeringskjeller i arendalsområdet. Bjorvatn sier at det er skiltet på stedet om at skating er forbudt, men at det var etter stengetid, og tomt for biler.

Han forteller at en bil kjører mot ham og to andre yngre skatere inne i parkeringsanlegget, og sakker ikke farten. Bilen skal ha truffet ham i hoften.

– Bilen traff rett i hofta på meg, og han kom ut og begynte å kjefte. Han sto rett opp i trynet mitt, og tok kvelertak på meg. Jeg reagerte fort og dro hånda hans vekk, sier Bjorvatn.

Han legger ikke skjul på at han ble sint etter å ha blitt påkjørt, og oppførte seg surt og bannet tilbake til vedkommende.

I etterkant vurderte han å anmelde episoden, men lot det være.

Les flere saker i Tvedestrandsposten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere