RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har drept min kone

Foto: Håkon Høgetveit (Nettavisen)
Sist oppdatert:
39-åringen meldte seg selv for politiet.

(iOslo.no) En 39 år gammel mann fra Sri Lanka tok lørdag ettermiddag i 14-tiden kontakt med en politipatrulje i Oslo sentrum og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone.

- For noen timer siden tok en srilankesisk mann kontakt med politiet og fortalte at han hadde tatt livet av kona si. Vi rykket ut til adressen han oppga, og der fant vi liket av en kvinne, som vi antar er hans kone, en 32 år gammel kvinne fra Sri Lanka, sier politiadvokat Arne Donald Andersen til iOslo.no.

Ifølge Andersen sa mannen at han hadde drept sin kone da han meldte seg for politipatruljen.

- Politipatruljen oppfattet at han sa han hadde drept sin kone, og det er det de forholdt seg til, sier Andersen.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

Ikke avhørt
- Det er ikke foretatt avhør av mannen som meldte seg for politiet. Det er ikke tatt ut noen siktelse foreløpig, sier politiadvokat Arne Donald Andersen, ved politiadvokat ved Oslo politidistrikt til iOslo.

En av grunnene til at det ikke er foretatt avhør, er at mannen har behov for tolk.

- Mannen meldte seg for en politipatrulje i Oslo sentrum. Så langt politiet kan se, er det ingen andre som har varslet politiet om hendelsen, sier Andersen.

Drapssak
- Omstendighetene rundt funnet var av en slik karakter at politiet har iverksatt drapsetterforskning. Oslo politidistrikt vet lørdag kveld ikke noe om tidspunktet for drapet eller noe om motivet bak dette, heter det i pressemeldingen.

Krimteknisk er nå på plass ved adressen på Røa.

- Krimteknikerne kommer til å jobbe til de er ferdige. Foreløpig er det for tidlig å gå i noen detaljer om hva de har funnet så langt, sier Andersen.

Gjenstår mye arbeid
Ifølge politiadvokaten er fortsatt drapsetterforskningen i en innledende fase.

- Vi vet foreløpig altfor lite om hva som har skjedd her, men i løpet av søndagen håper vi å ha bedre oversikt. Da håper vi å ha fått gjennomført avhør av 39-åringen, sier Andersen.

Politiet vet ikke hvor lenge paret har bodd i Norge, men dette er blant de tingene de vil ta rede på med det første.

- At mannen ikke snakker godt nok norsk til at vi kan få gjennomført avhør uten tolk, trenger ikke å bety at de ikke har vært lenge i landet, sier Andersen.

iOslo/Nettavisen kommer med mer.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere