RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

- Jeg har fått 40 drapstrusler

Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk sier han har fått nærmere 40 drapstrusler etter Muhammed-karikaturene, og mener at han urettmessig har blitt en skyteskive.

Mandag morgen svarte redaktøren på leserspørsmål i Adressa.no.

- Publiseringen er helt og fullt mitt eget ansvar. Det er en del av redaktøransvaret. Jeg er også glad for at de nå nær 40 drapstruslene som har kommet har blitt rettet mot meg og ingen andre i redaksjonen, skriver Selbekk.

I helgen ble Den norske ambassade i Damaskus i Syria brent ned av rasende muslimer. Jens Stoltenberg sier i VG mandag at Selbekk må ta mye av skylda for raseriet som nå rettes mot Norge.

Selbekk mener det er urimelig at Magazinet er den eneste norske avisen som blir trukket som provokatør, og mener at Jens Stoltenberg bevisst har feilinformert om denne saken.

- Ja, jeg synes statsministeren skulle holde seg for god til dette. Både han og Gahr Støre visste og vet utmerket godt at andre og langt større norske medier enn oss har trykket disse tegningene. Likevel feilinformerte utenriksministeren de norske ambassadene og utenriksstasjonene i brevet han sendte til dem om denne saken. Der skrev han at diplomatene skulle opplyse araberlandene om at «ingen toneangivende norske medier» hadde trykket tegningene. Jeg går ut fra at Gahr Støre regner Aftenposten og Dagbladet blant de toneangivende mediene i Norge, sier Selbekk og sier at Aftenposten allerede i november trykket tegningene. Selbekk nevner også Bergens Tidende, Morgenbladet, Norge IDAG og Agderposten, som andre større aviser som har publisert tegningene.

Selbekk sier at han ikke har noe imot muslimer, og at karikaturene ikke var ment som en provokasjon men som eksempler til en artikkel om ytringsfrihet. Til en muslim som skrev inn på nett-treffet til Adressa.no, skriver Selbekk:

«Hei! Jeg har gjentatte ganger beklaget at muslimers religiøse føelelser har blitt støtt. Det vil jeg gjerne gjøre til deg også. Det har ikke vært vår hensikt å støte. Jeg har vært mye sammen med muslimer og liker dere veldig godt. Jeg har også elsket å reise til muslimske land. Bør nok kanskje holde meg litt unna den regionen en stund fremover nå...».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere