- Jeg har fortsatt hagleskudd i hodet

Nærmest et under gjorde at kvinnen overlevde seks hagleskudd avfyrt på kloss hold. I dag fortalte hun om sitt liv etter skuddene i Brønnøysund.

10.05.06 14:21

- Jeg satt ved pc-en og chattet. Jeg hørte ikke om det var noen som ringte på døra eller ikke. Det neste jeg husker er at jeg våknet opp ved St. Olavs hospital i Trondheim. Den ene sykepleieren spurte om jeg visste hva som hadde skjedd. «Nei» sa jeg. «Du har blitt skutt,» sa hun. Jeg trodde hun tullet. Jeg kjente en blodboble på skulderen. Da jeg pirker bort i såret kom det en kule ut.

Tre uker i koma
Tre uker lå den 41 år gamle kvinnen i koma etter at hennes tidligere samboer gikk amok med haglegevær 25. november i fjor. Etter først å ha skutt sin egen bror på kloss hold med haglen, gikk han til samboeren og skjøt henne.

- Drapet kan sammenlignes med en direkte henrettelse, sa Kripos-etterforsker Tore Per Bakken til TV 2 Nyhetene etter at han hadde vitnet drapssaken i Brønnøy tingrett tirsdag.

Kvinnen husker altså ikke at hun tok seg fra pc-en til døren. Hagleskuddene førte til store knusningsskader i hodeskallen og på kroppen til kvinnen. Etter omfattende opperasjoner, har hun fortsatt mange hagleskudd i kroppen.

- De har operert meg i magen, og har kjært bort 1,5 kilo med vev. Jeg har fortsatt mange hagleskudd sittende fast i kroppen. Jeg er inne til kontroll to ganger i uken for å sjekke blyverdiene i blodet mitt. Jeg har siden skytedramaet pelt bort nærmere 30 hagleskudd, sa kvinnen i retten

Hagleskudd i hodet
- Jeg har fortsatt hagleskudd i hodet, og legene har sagt at de ligger så vanskelig til at det kan være farlig å ta de ut, sa hun.

Kvinnen fortalte i retten at hun også har store psykiske problemer etter det som skjedde, og frykter at tiltalte en dag skal komme tilbake for å ta henne. På spørsmål om hva hun gjør hvis den tidligere samboeren slipper ut, sa kvinnen:

- Da må jeg flytte fra dette landet, og jeg vet ikke engang om kloden er stor nok.

Kvinnen fortalte i retten at hun i dag takler hverdagen greit, og at hun håper å kunne starte på en utdannelse til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag