RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har gjort noe ulovlig

Sist oppdatert:
Nokas-tiltalte Ikmet Kodzadziku innrømmer å ha gjort noe ulovlig i Stavanger, men nekter å si hva det er.

STAVANGER/OSLO (TV 2 Nettavisen): Torsdag inntok Ikmet Kodzadziku (25) vitneboksen i Stavanger. Kodzadziku er sistemann ut til å avgi forklaring før den antatte hovedmannen David Aleksander Toska avslutter med sin forklaring.

- Jeg har gjort noe ulovlig, derfor vil jeg ikke si hva det er jeg har gjort her. Men jeg har ingenting med det jeg er tiltalt for. Jeg har ingen kjennskap til ranet eller gjennomføringen av det, sa Kodzadziku.

Politiet vet hva jeg gjorde
I sin forklaring hevder imidlertid Kodzadziku at politiet bør vite hva han gjorde i Stavanger ransdagen. Ifølge den Nokas-tiltalte svenskalbaneren avlyttet politiet i Sverige han og Jusuf Hani da de var i Stavanger.

- Svensk politi har avlyttet meg, og de vet hva jeg har gjort. Norsk politi har også visst hva jeg gjorde her, sa Kodzadziku da han startet sin forklaring i NOKAS-saken.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

Kodzadziku forklarte at han og Jusuf Hani leide en bil i Sverige og skulle til Kristiansand og Stavanger. Etter planen skulle bilen leveres tilbake søndag. I Stavanger skulle de møte en person på flyplassen, men denne personen møtte ikke opp. Vedkommende møtte imidlertid opp seinere, og det skal ha vært grunnen til at de var i Stavanger ransdagen.

- Kan få straff
De to blir i Stavanger-området søndagen. I løpet av dagen møter de personen de skulle ha møtt dagen før. Han vil ikke si hvem de møtte, hvor eller når. Han vil heller ikke forklare hvor de var natt til mandag.

- Grunnen til det er at jeg kan få straff i en annen sak. Jeg har nøye vurdert dette, men har kommet til at jeg ikke vil forklare det. Jeg ville gjerne forklart, men jeg kan ikke, sa Kodzadziku.

- Du kan jo risikere straff i denne saken og, sier sorenskriver Helge Bjørnestad.

- Det er ikke mulig. Jeg er uskyldig, svarte Kodzadziku.

Ingen tekniske bevis
Kodzadziku skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer ikke være knyttet til selve ranet gjennom tekniske undersøkelser.

I avhør skal han ha innrømmet å ha vært i Stavanger ransdagen sammen med Jusuf Hani. De kom til byen søndag og reiste mandag formiddag etter ranet.

Kodzadziku er også knyttet til Kjell Alrich Schumann gjennom en stjålet Ford Excursion som Schumann hadde nøklene til da han ble pågrepet i Oslo. Kodzadzikus DNA er funnet på en sigarettsneip i bilen.

Gjennom avhør og sporing av Kodzadzikus telefon mener politiet å kunne bevise at Kodzadziku kjøpte sju Stadium-bager av samme type som ble brukt under ranet.

Politiet mener at også Hani deltok i ranet, men Hani er ikke tiltalt fordi han ennå er på frifot.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere