RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har kanskje 50.000 kroner i banken

Foto: Skjermdump (Skjermdump)
Sist oppdatert:
Uføretrygdet 65-åring står oppført som Akershus rikeste person. Selv aner han ikke hvorfor.

Etter å ha tronet på formuestoppen på Romerike i en årrekke, måtte Hans Rasmus Astrup fra Fet i år se seg grundig slått av en annen romeriking, ifølge tallene fra Skatteetaten.

Ulf Sonnevelt (65) fra Skedsmokorset står oppført med en formue på 2,3 milliarder kroner – over en milliard mer enn Astrup, skriver Romerikes Blad.

Uvitende milliardær
65-åringen selv aner imidlertid ikke hvorfor han plutselig er registrert som Norges niende rikeste person.

- Jeg har kanskje 50.000 kroner i banken, skriver en forundret Ulf Sonnevelt i en epost til rb.no.

65-åringen befinner seg for øyeblikket i utlandet og var fullstendig ukjent med milliardformuen han nå står oppført med her hjemme.

- Jeg har ikke sett dette selv, men jeg foreslår at skattemyndighetene betaler meg differansen mellom formuen jeg står oppført med og uføretrygden jeg i virkeligheten lever på, skriver Sonnevelt i eposten.

Bekrefter feilen
Skattetetaten bekrefter nå at tallene for Sonnevelt er gale.

- Vi har allerede oppdaget feilen, og den er nå rettet og vil framkomme på neste oppdatering av skattelistene, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt øst til Romerikes Blad.

- Hvordan kan slike feil skje?

- Det kan jeg ikke si noe om, her er vi bundet av taushetsplikten, svarer Andersen.

Romerikes Blad har også blitt kontaktet av flere bekjente av Sonnevelt som mener tallene må være riv ruskende gale. Det bekreftes nå altså av Skatteetaten.

Romerikes Blad har derfor nå strøket Sonnevelt fra vår oversikt over de 100 rikeste på Romerike, men inntil Skatteetaten sender ut ny oppdatering av skattelistene vil han fortsatt stå oppført som Norges niende rikeste mann og de gale tallene vil vises i søkene på Skatteetatens og avisenes skattesøk.

Fra 0,5 mill til 2,3 mrd
I fjor sto Ulf Sonnevelt oppført med rundt 490.000 kroner i formue, noe som innebærer at han ifølge skatteetaten har 4.693 ganger så stor pengebinde sammenlignet med i fjor.

65-åringen har et rekkehus på Skedsmokorset. Selv anslår han verdien til rundt 1,2 millioner kroner.

- I tillegg eier jeg tre mc-er til rundt 25.000 kroner, en veteranbil til 25.000 kroner, samt bruksbil til kone og barn på rundt to ganger 20.000 kroner, forteller Skedsmomannen.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere