RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har tatt opp samtalen

(NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Investor Arne Fredly går til frontalangrep mot Finansavisen-journalist.

Den kjente investoren Arne Fredly har gått til angrep på en investor som han mener motarbeider ham.

Les mer her: Fredly politianmelder aviskilde

Sterk reaksjon
Fredly, som tidligere har fått en unnskyldning fra Dagens Næringslivs ansvarlige redaktør Amund Djuve dekket over én sjettedel av avisens forside, reagerer sterkt på Finansavisens artikkel om oljeboring i Barnett Shale.

Avtalene gjelder en intensjonsavtale mellom Norse Energy Corp ASA (NEC) og Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise Inc / Paris Oil & Gas Corporation and Eleon Operators LLC (Spice/Paris).

Fredly er inne på lånesiden i det sistnevnte selskapet.

Oppgir kilden
Ifølge Fredly oppgir Finansavisens journalist André Benonisen kilden i saken til ham.

NA24 Propaganda sitter også på et opptak der journalisten i Finansavisen opplyser hvem som er kilden i saken.

Til NA24 Propaganda sier Finansavisen-redaktør Steinar Grini at han ikke vil inngå i en diskusjon om journalisten har oppgitt kilden til saken.

Opptakene er av en åpen samtale om den nå politianmeldte personen mellom Fredly og Benonisen. Der kommer det tydelig frem den politianmeldte personen at har vært sentral i arbeidet med saken. I tillegg til dette sier Benonisen at han jobber med å sende en e-post til Trygve Hegnar om saken. Det er ingen tvil om at journalisten er åpen om hvem som er kilden i saken.

- Jeg bærer overhodet ikke nag til Finansavisen eller journalisten. Når det sås tvil om at jeg snakker sant, er det klart at jeg må viste at jeg har mitt på det tørre, sier Fredly til NA24 Propaganda

Fredly mener videre at det er det beste for Finansavisen om de legger seg flate og innrømmer hvem det er som er kilden til de omstridte opplysningene.

Sitter på IP-adressen
Et av stridspunktene i saken er om e-poster sendt av en «Jon H. Eriksen» er fra en fiktiv person, og at det egentlig er den nå anmeldte personen som står bak eposten.

Fredly sier at han har fått bekreftet gjennom Ibas på Kongsvinger at IP-adressen på epostene fra «Jon H. Eriksen» er identiske med de den anmeldte investoren sitter på.

Investoren er anmeldt for kursmanipulasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere