*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har vært for dårlig

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

- Jeg er ikke fornøyd med verken SVs eller regjeringens innsats når det gjelder innvandrere i regjeringen, sier Kristin Halvorsen.

27.10.05 15:17

Både Akhtar Chaudhry (SV) og statssekretær Bård Vegar Solhjell (SV) er i harnisk over at SV-ledelsen ikke har funnet plass til en eneste person med minoritetsbakgrunn i regjeringen.

Halvorsen er helt enig i den flengende kritikken.

- Jeg er ikke fornøyd, og må bare ta selvkritikk. Vi har ikke hatt god nok oppmerksomhet rundt dette. Det har vært en lærepenge, sier hun til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor klarte ikke SV å finne noen innvandrere til deres poster?

- Når vi legger slike kabaler er det mange hensyn som skal tas, for eksempel kjønn, geografisk bredde og faglig bakgrunn. Det er en forklaring, men det er ingen god nok unnskyldning.

- Betyr det at dere ikke har funnet noen med minoritetsbakgrunn som er kvalifiserte?

- Nei, det er mange kvalifiserte innvandrere, men de har bakgrunn fra andre politiske felt enn de departementene som SV fikk.

Fornøyd med kvinnene
Samtidig er Halvorsen veldig fornøyd med at partiet har klart å fylle sitt ønske om 50 prosent kvinner i den nye regjeringen. Dette er resultatet for SV:

* Tre av totalt fem statsråder er kvinner.

* Fem av totalt ni statssekretærer er kvinner.

* En av totalt tre politiske rådgivere er kvinner.

- Dette er jeg veldig godt fornøyd med. Hvis Ap hadde oppfylt sitt vedtak om 50 prosent kvinneandel i alle verv, utvalg og oppnevninger i partiet, så hadde regjeringen fått flertall av kvinner, sier Halvorsen.

Thorbjørn G. Eriksen, statssekretær for pressesaker, opplyser til TV 2 Nettavisen at Jens Stoltenberg i morgen vil utnevne en statssekretær for Arbeiderpartiet som har minoritetsbakgrunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.