RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har vært hjernevasket

Sist oppdatert:
Det sa den 30 år gamle kvinnen som mener hun ble sexsjikanert av Suldal-ordfører Andreas Drarvik.

SAUDA (TV 2 Nettavisen): Kvinnen som Andreas Drarvik (65) skal ha sjikanert med slibringe sexmeldinger fikk sjokk da hun begynte å ane hvem det var som plaget henne - en nær venn og støtte gjennom flere år.

Det forklarte hun da rettssaken startet i Sauda i dag.

- Jeg har vært hjernevasket. Ut i fra at han var den vennen han var, tillot jeg at han var der uten å reagere noe sterkt, forklarte den 30 år gamle kvinnen om perioden hun opplever som svært uhyggelig og skremmende.

Tidligere mandag fortalte den suspenderte Sauda-ordføreren Andreas Drarvik hvordan han gjennom flere år har hjulpet den 30 år gamle kvinnen.

Drarvik sa at hans forhold til kvinnen kun var av vennskapelig art, og at han aldri ble forelsket i henne. Drarvik nekter for å he skrevet sjikanerende ord på kvinnens hus, slik han er tiltalt for.

Møtte Drarvik i -97
Kvinnen fortalte i Ryfylke tingrett mandag at hun møtte ordfører Andreas Drarvik første gang i 1997 da hun jobbet på en lokal Esso-stasjon. Etter møtet ble hun oppringing av en anonym person, som ville forære henne en gave.

- Jeg spør hvorfor, og han forklarer at det er fordi jeg skal ha reddet dagen hans ved å yte god service, sier hun.

Kvinnen syntes det virket underlig, men hun aksepterte gaven.

Etter en stund omkom fornærmedes samboer i en brann. Etter dette fikk hun en telefon fra daværende varaordfører Andreas Drarvik som viste til hennes situasjon som alenemor og tilød økonomisk hjelp. I første omgang avslo hun tilbudet, men senere takket hun likevel ja til hjelpen. Hun var blitt krevd for lån på 400.000 kroner som skulle betales inn til staten, og følte at hun er i en tøff situasjon.

Fikk lånehjelp og røde roser
- Vi fikk et forholdsvis godt tillitsforhold, vi er begge åpne, har en god diaolog og fikk god kontakt underveis. Han besøker meg ikke så ofte i begynnelsen, men det øker på underveis mens tida går, forklarte fornærmede mandag.

Etter dette utviklet vennskapsforholdet seg mellom Drarvik og kvinnen og hennes familie. Etter hvert lånte hun også over 50.000 kroner som Drarvik kausjonerte for et lån for henne. Den nå permitterte ordføreren viste seg å være svært gavmild.

Blant gavene skal det være treutskårne gjenstander og sølvbestikk. Hver torsdag kom Drarvik med røde roser til fornærmede.

- Han sa han ikke hadde noen baktanker med dette, og at jeg fikk dem fordi det var sånn en mann burde behandle sin kone, og fordi jeg burde få behandling som om jeg hadde en mann, sa kvinnen i retten.

Fikk mistanke
De første sjikanerende meldingene ble skrevet på huset til kvinnen i august 2003. Nærmere ett år gikk før hun fikk mistanke til sin venn. De hadde et nært tillitsforhold, og hun fortalte om de sjikanøse meldingene som ble skrevet på huset. Hver av de ti skribleri-episodene skjedde i forbindelse med at hun hadde vært ute på byen, og hatt med seg noen hjem. Etter hvert begynte hun å nære mistanke til vennen. Han vil helst være alene med henne, forklarte huin i retten. I følge kvinnen ga Drarvik klart uttrykk for at han ikke likte vennene hennes.

- Jeg følte meg etter hvert paranoid, og utvikler mistanke til både venner og naboer, forklarte den 30 år gamle kvinnen.

Før mistanken blir rettet mot Andreas Drarvik, var minst to andre personer mistenkt. Den ene, en bekjent av fornærmede hun tror har vært interessert i henne, men som hun aldri har vært interessert i selv, ble sjekket ut av saken. Det samme ble en nabokvinne. Mistanken mot nabokvinnen forsvant da kvinnen var i Stavanger ved ett av tilfellene.

Først etter en episode, den 16. august 2004, får hun konkret mistanke. Hun og en venn som har vært ute, oppdager Drarvik i hennes hage nattestid.

Så Drarvik i hagen
Kvinnen fortalte at hun og vennen var på vei hjem fra byen.

- Klokka er 02.00 og vi går ned i hagen. Der stopper vi opp, og så sier han: «Det står en mann mellom trærne dine». Jeg blir forskrekka over å se at det er Andreas som står i hagen min. Jeg er redd og samtidig sint, og spør hvorfor han er her, forklarte fornærmede i retten.

Hun mente selv at hun ikke fikk skikkelig svar, og at vennen hilste på Drarvik, før Drarvik sa at han etter å ha sett at var i orden, kunne dra hjem.

Drarvik har følgende kommentar til kvinnens forklaring:

- Det var ikke så uventa, det er ting jeg setter store spørsmålstegn ved, men det er en sak for advokatene, sier han til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere