RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan ha vært drapsmålet

Sist oppdatert:
BERGEN TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Drapstiltalte Trond Ramsland sier det egentlige målet for drapet i parkeringshuset kan ha vært ham - og ikke ekskona Ingse Rønnestad.

- Det egentlige drapsmålet kan ha vært meg, sa Ramsland i Bergen tingrett torsdag.

Aktor Randi Gabrielsen startet torsdag morgen sin utspørring av tiltalte Trond Ramsland.

Han er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter 4. mars i år, og nekter straffskyld.

- Visste ikke hvor hun var
- Har du gjort deg opp noen tanker om hvem som har drept Ingse Rønnestad? spurte aktor Gabrielsen.

- Det var ukjent for meg hvor hun var, men noen kunne kanskje forvente at jeg var i City Park. Det kan jo være slik at det egentlig målet for drapet var meg. Hvis noen skulle bli skutt, antar jeg at utifra beskrivelsen som er gitt av meg i dette sakskomplekset, vil jeg mene at det er mer troende at målet var meg, svarte Ramsland.

Han viste da til konflikten mellom det tidligere ekteparet i samværssaken om barna etter skilsmissen i 1995.

- Mener du at flere ville ha interesse av å drepe deg enn Ingse Rønnestad? Spurte dommar Gunnar Thorkildsen.

- Hvis man ser på alle omstendigheter rundt saken, ville det kanskje vært mer naturlig at det var jeg som var målet, gjentok Ramsland.

- Jeg visste ikke hvor hun var. Jeg har ikke drept henne, og jeg vet heller ikke hvem som har drept henne, gjentok tiltalte.

Skutt med flere skudd
Ingse Rønnestad ble funnet drept ved siden av bilen på gulvet på parkeringshuset.

Teknikerne antar hun først ble skutt med to skudd mens hun satt i bilen, at hun deretter kom seg ut og så ble skutt med to skudd til.

Tiltalte Ramsland markerer seg i retten ved å kommentere og vurdere samtlige vitner og bevis i saken.

I dag hadde han også en mening om de tekniske undersøkelsene i City Park i Bergen.

Han mener det er usannsynlig at hun ville klart å komme seg ut av bilen etter å ha blitt truffet med to skudd av et så kraftig våpen. Og antydet dermed at noen må ha slept henne ut av bilen.

- Hvis dette hadde vært en militær operasjon ville dette parkeringshuset vært det siste stedet jeg hadde valgt som et åsted. På grunn av parkeringsbilletten og problemet med å komme seg ut. Jeg anser det også usannsynlig at hun hadde kommet seg ut av bilen etter først å ha blitt skudd av to skudd med en Colt 45, sa Trond Ramsland.

- Hadde alltid sovepose i bilen
Statsadvokat Randi Gabrielsen var også opptatt av hvorfor han hadde sovepose, en ferdigpakket bag, pass og et kontantbeløp på 16 000 kroner i bilen da han ble stoppet i Aurland av politiet noen timer etter drapet.

Ramsland svarte at han bestandig har sovepose og pass liggende i bilen. Pengene kom fra en postanvisning fra Høyesterett han hadde fått utbetalt dagen før. Bagen var pakket fordi han skulle på hytta på Haugastøl.

- Hvorfor hadde du ikke med deg matvarer i bilen når du skulle på hytta?

- Fordi jeg skulle handle på Geilo.

- Er det naturlig å kjøre om Geilo for å handle? lurte dommer Gunnar Thorkildsen.

- Jeg er opptatt av å bidra til å holde liv i det lokale næringslivet, svarte Ramsland.

- Husker ikke noe
Tiltalte Trond Ramsland har fortalt i retten at han ikke husker noe fra drapsdagen, bortsett fra et glimt av en Esso-stasjon på vei til Aurland, og da han ble pågrepet av politiet. Den manglende hukommelsen forklarer han med at han var deprimert i dagene før. Blant annet fordi han følte seg forhåndsdømt av Bergen tingrett i forbindelse med samværssaken om barna, og ikke minst at han følte sønnene sine ikke hadde det bra.

Dermed spurte statsadvokat Randi Gabrielsen:

- Er du veldig sensitiv og nærtagende?

- Hvis du sier at jeg er sensitiv og nærtagende fordi jeg var bekymret for mine barn, må jeg da spørre deg hva slags mor du egentlig er, svarte Ramsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere