RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kjenner hettemannen

(TV2 Nettavisen/Politiet)
Sist oppdatert:
En innsatt i et fengsel på Østlandet sier han fikk sms fra hettemannen drapshelgen, men politiet la tipset i feil bunke.

- Da vi fikk tipset ble det lagt i feil prioriteringsbunke. Slik sett har det ikke gått så fort frem som ønskelig, sier lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Gav politiet navnet
Den såkalte hettemannen er etterlyst i forbindelse med drapet på Anne Slåtten i Førde 6. juni i år. Han ble fanget opp av et overvåkingskamera på Shell-stasjonen i Førde sentrum mandag morgen, tre timer før liket av sykepleierstudenten ble funnet.

Tipseren ringte politiet i Førde og ga navnet på vedkommende han mener passer beskrivelsen til hettemannen, skriver avisen Firda.

Ringte lokalavisen
Politiet har så langt ikke sjekket opplysningene. Først da tipseren kontaktet lokalavisen fikk de fart på seg.

- Jeg fikk bakoversveis da jeg så bildet av hettemannen i Dagbladet. Derfor ringte jeg politiet i Sogn og Fjordane, men de har ennå ikke kontaktet meg, sier mannen til Firda.

Provosert over politiets trege reaksjonsevne, og med spesiell omtanke for de pårørende til Anne Slåtten, lette mannen frem telefonnummeret til lokalavisen for å gjøre saken kjent.

Han forteller at han ikke kjenner igjen klærne til hettemannen, men sier det var noe med holdningen og alderen på mannen. I tillegg skal tipseren ha fått flere sms-meldinger fra mannen som kan tyde på at han var i Sogn og Fjordane drapshelgen.

Tipseren ønsker ikke å fortelle Firda hvilket forhold han har til mannen, men sier at han ikke har noe med dommen han soner i fengsel å gjøre.

- Skulle vært foruten
Lensmann Kjell Fonn bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at de har mottatt et tips fra en person som sitter i fengsel et sted på Østlandet.

- Det ble det lagt i feil prioriteringsbunke, sier Fonn til TV 2 Nettavisen.

Lensmannen understreker at tipset ikke er rotet bort og at det ved kvalitetssjekk ville ha kommet frem innen kort tid.

- Men det er helt klart et tips som burde vært prioritert annerledes, sier Fonn.

- Er det pinlig at dette tipset kom frem gjennom media og ikke kvalitetskontrollen?

- Vi ville oppdaget tipset ganske snart. Men dette er selvsagt noe vi skulle vært foruten, innrømmer Fonn.

Avhører tipser i dag
Onsdag kontaktet etterforskningsledelsen i Førde det lokale politiet ved fengselet hvor mannen sitter. De vil ta kontakt med tipseren for å avhøre han om hva han vet.

- Jeg vil ikke gå inn på hva tipset går ut på. Vedkommende har dradd kjensel på hettemannen, sier Fonn som bekrefter at det skal dreie seg om en navngitt person.

- Er mannen dere er tipset om en såkalt moduskandidat?

- Det har vi ingen opplysninger om. Dette må vi vente med å kommentere til vi har fått snakket med tipseren, sier lensmannen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere