- Jeg kjørte Benedikte

Taxisjåfør Pål Jacobsen er en av de siste som så den savnede 20-åringen. Les hans forklaring.

24.02.07 11:43

(iBergen.no) : Benedikte Lyngbø Karlsen (20) forsvant natt til søndag 18. februar, og ble sist sett utenfor utestedene Mojo og Fotballpuben i Bergen sentrum. Hun hadde vært på et dansearrangement i Strusshamn på Askøy, og dro alene til byen uten mobiltelefon.

Pål Jacobsen var drosjesjåføren som kjørte den savnede 20-åringen fra Strusshamn til Bergen sentrum. Han ble tilkalt og plukket henne opp ved selskapslokalet Hamna klokken 01.46.

Fikk tre gutter i bilen
– Da vi skulle kjøre, kom tre gutter og banket på ruten, og spurte om de kunne få bli med. Jeg fikk ikke inntrykk av at de kjente hverandre fra før. Guttene skulle bare hjem til Bergen vest, sier Jacobsen til iBergen.no. Politiet gikk i går ut i media og ba disse guttene melde seg.

De tre guttene ble satt av på et busstopp i Olsvik. Deretter kjørte Jacobsen den 20 år gamle kvinnen til utestedet Garage i Christies gate i Bergen sentrum.

– Hvordan vet du at det er Benedikte?

– Et utrolig sammentreff. Kvelden før kjørte jeg mannen som hun delte leilighet med. Også den turen gikk fra Strusshamn, og jeg forstod at de hadde vært på fest. Han fortalte meg at han hadde dameproblemer, og at han nå hadde bestemt seg for at hun skulle ut av leiligheten, forteller Jacobsen.

- Trist, men ikke full
Taxisjåføren fikk også se en tekstmelding mannen hadde fått fra kjæresten, hvor avsendernavnet var Benedikte Karlsen.

– Da hun jeg kjørte lørdag skulle betale med kort, så jeg det samme navnet og la to og to sammen. Neste gang jeg så navnet, var da jeg leste på nettet at hun var savnet. Da koplet jeg og ringte politiet umiddelbart, sier Jacobsen.

– Hvordan virket Benedikte under turen?

– Hun var helt ok, og ikke full. Men hun virket kanskje litt trist. Hun sa ikke så mye.

– Husker du noe av det hun sa?

– Hun fortalte at hun hadde glemt mobilen sin. Da turen var over, ba hun om mobilnummeret mitt, fordi hun ville at jeg skulle komme og hente henne senere på kvelden. Men hun ringte aldri, sier Jacobsen.

Søk uten resultat
Det ble i går søkt etter den savnede 20-åringen i sjøen mellom Nøstet og Nordnes. Søket var resultatløst. Det skal ikke ha kommet inn nevneverdige tips i saken siden fredag.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag