*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg kommer tilbake!

OSLO TINGHUS (TV 2 NETTAVISEN): - Jeg liker meg i Norge. De kan sende meg ut av landet, men jeg kommer tilbake, forteller den terrormistenkte afghaneren.

14.01.05 21:25

19-åringen ble i ettermiddag varetektsfengslet for én uke. I løpet av neste uke skal politiet sørge for at afghaneren blir transportert til Tyskland, som har samtykket i å ta ham tilbake – for sjuende gang.

- Ville drepe meg selv
Etter at kjennelsen i fengslingsmøtet i ettermiddag var avsagt og retten hevet, gikk den terrormistenkte med på å la seg intervjue av TV 2 Nettavisen og TV 2 Nyhetene. I det korte intervjuet nærmest lovet han å komme tilbake til Norge så fort han fikk anledning.

- Jeg liker meg i Norge. De kan sende meg ut av landet, men jeg kommer tilbake, sa afghaneren i intervjuet.

Han gir klart uttrykk for at han ønsker å bo permanent i Norge.

- Hva kan du fortelle om episoden på flyplassen i Vardø i mars 2003?

- Jeg var syk og ønsket bare å drepe meg selv. Ingen andre, forklarte 19-åringen.

- Skjønner ikke terroranklager
- Hva sier du til beskyldningene om at du er en mulig terrorist?

- Nei, det skjønner jeg ingenting av, svarte asylsøkeren.

- Og nå må du reise tilbake til Tyskland?

- Ja. Men jeg kommer tilbake, gjentok 19-åringen med et smil om munnen. I det han forlot rettssalen snudde han seg til TV 2-journalistene og viste tommelen opp.

Bensinbomber
Som TV 2 Nettavisen skrev tidligere i dag, har afghaneren søkt om asyl i Norge sju ganger. I tillegg har han søkt om asyl både i Sverige, Tyskland og Storbritannia. Han kom til Norge første gang i mai 2002. 31. mars 2003 pakket asylsøkeren to bensinbomber i kofferten, skrev et selvmordsbrev og troppet opp på Vardø flyplass klar for å utslette et Widerøe-fly.

I siste liten ble han arrestert, og første uken i april ble han utvist fra Norge og sendt tilbake til Tyskland.

Arrestert på mottaket
Han kom imidlertid tilbake til Norge igjen senere den samme måneden, og ble sendt ut igjen noen uker senere. Etter dette har afghaneren klart å komme seg inn i Norge fire ganger til med fire til åtte ukers mellomrom.

Sist gang han kom til Norge og søkte asyl, var i oktober i fjor. Han fikk avslag på asylsøknaden i begynnelsen av november og har bodd på et asylmottak i Hobøl siden da. I går ble han arrestert på asylmottaket, og i dag ble han varetektsfengslet i én uke. I løpet av neste uke skal politiet sørge for at afghaneren blir transport tilbake til Tyskland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag