RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

- Jeg liker henne ikke

Sist oppdatert:
Bjarne Håkon Hanssen forteller om det tøffeste i sin politiske karriere.

Avtroppende statsråd Bjarne Håkon Hanssen legger ikke skjul på hva som har vært det tøffeste oppgjøret i tiden med Stoltenberg-regjeringen.

- Det jeg minnes som det mest utrivelige, er den formidable krangelen med Gerd-Liv Valla om endringer i sykelønnsordningen for arbeidsgiverne, sier han til NRK.

Hanssen innrømmer glatt at han har et dårlig forhold til den tidligere LO-lederen.

- Jeg liker henne ikke. Jeg synes hun både har feil vurderinger, og hun oppfører seg på en måte som jeg ikke setter pris på, sier Hanssen i intervjuet.

Han blir også spurt om han i dag har noen kontakt med henne.

– Nei, jeg har overhodet ingen kontakt med Gerd-Liv Valla og har ikke noe behov for å ha kontakt med henne heller, svarer Hanssen til NRK.

Dette er ikke første gang Bjarne Håkon Hanssen uttrykker hvor lite han setter pris på Valla.

Også da han i 2008 ikke tok gjenvalg som stortingsrepresentant gikk Hanssen ut mot Valla.

Krigen mellom Valla og Hanssen startet i 2006 da Hanssen som arbeidsminister skulle gjøre om sykelønnsordningen og avtalen om inkluderende arbeidsliv. Regjeringen ønsket at arbeidsgiverne skulle betale mer av sykelønnen. LO fryktet at dette til slutt ville gå ut over arbeidstakerne.

- Jeg angrer ingenting (...) Jeg tok ikke den kampen så personlig, men Bjarne Håkon Hanssen la mye prestisje i den, sa Valla til Nettavisen i 2008.

- Det var en tøff kamp, og den var tøff på begge sider. Men jeg angrer ikke håndteringen av den. Dette var en sak det ikke gikk an å gi seg på for LO, sa Valla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere