RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så mann med kniv

Sist oppdatert:
BRYNE/OSLO (TV 2 Nettavisen): Den drapstiltalte dansken forsøkte i retten å forklare hvordan hans DNA har havnet på offerets lepper. Selv hevder han å ha forsøkt å hjelpe Gunn Merete Lode.

Statsadvokat Tormod Haugnes sa under sitt innledningsforedrag mandag at biologisk materiale fra den 42 år gamle dansken er funnet på leppene til Gunn Merete Lode. I flere år lette politiet etter DNA-profilen som matchet funnet på leppene. Gjennombruddet kom da den 42 år gamle dansken ble tatt for voldtekt i Danmark og rutinemessig sjekket opp mot uløste saker.

Mandag valgte den 42 år gamle dansken å forklare seg om natten til 26. august 2001 da Gunn Merete Lode ble drept. I Jæren tingrett fortalte mannen hva han gjorde på åstedet den aktuelle kvelden.

- Så mann med kniv
Ifølge den tiltalte var han på vei hjem fra fest da han oppdaget en kvinne liggende i fosterstilling på veien.

- Jeg setter meg ned på kne og tar fatt i hodet og spør om hun er ok. Hun hadde glassaktige øyne som om hun var i sjokk, fortalte den tiltalte.

42-åringen fortalte videre at en mann med kniv kom gående mot dem, og at han da forlot stedet.

- Seksuelt motivert
Aktor Haugnes sa i retten at Lodes underbukse ble funnet i nærheten av åstedet. Han mener også at drapet var seksuelt motivert, og viste til voldtekten i Danmark som 42-åringen også er tiltalt for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere