RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sa sex, for jeg ville ikke dø

(Foto: Kjetil Mæland/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kvinnen som holdt på å bli drept i Oslo i fjor pekte ut den tiltalte irakeren som overfallsmannen i Oslo tingrett.

Tirsdag møter fire kvinner i Oslo tingrett for å fortelle sine historier om møte med voldtektsmannen. En 28 år gammel iraker er tiltalt for en voldtekt, to voldtektsforsøk og et overfall. Påtalemyndigheten mener at det var denne mannen som overfalt tre kvinner natt til 31. desember 2006 på Grønland. Hans DNA er funnet på alle tre åsteder. Han hadde den ene kvinnens mobiltelefon, og skal være filmet mens han gikk bak den ene kvinnen.

Tirsdag morgen ble han også pekt ut av den første kvinnen som vitnet om sitt grufulle møte med overfallsmannen. Den 20 år gamle kvinnen fortalte hvordan hun hadde vært på byen den lørdagskvelden.

Følgesvenn kom ikke
- Jeg skulle gå sammen med en venn hjem, men fikk melding om at han ikke kom, så jeg skulle gå i forveien. Jeg gikk gjennom Grønlandsområdet for der var det mer lys og flere folk, fortalte kvinnen i retten.

Utenfor politihuset ble hun oppsøkt av en mann. Han spurte meg om noe. Jeg sa jeg ikke var interessert i å snakke og at jeg ville hjem. Da sa han at jeg var frekk og uvennlig og sånn. Jeg tenkte at jeg ikke trengte å være frekk og uvennlig, så jeg snakket med ham, fortalte den unge kvinnen i retten.

De to gikk sammen gjennom Grønland mot Schweigaards gate. I retten fortalte hun hvordan de snakket om nyttårsaften og likestilling. Retten kunne høre hvordan kvinnens stemme sprakk mens historien nærmet seg det som skjedde i Schweigaards gate. Der forandret den tilsynelatende uskyldige mannen seg til en brutal voldtektsmann.

Sa sex for ikke å dø
- Jeg husker ikke hva vi snakket om akkurat da. Han tok armen min og jeg sa slipp. Så dro han meg inn i en sidegate og dro meg hardt mot veggen og tok kvelertak med begge hendene. Så sa han drepe eller sex mange ganger. Jeg greide ikke å snakke. Jeg prøve å skrike. Så ville jeg si «sex» for jeg hadde ikke lyst til å dø. Mannen dro kvinnen inn i et smug, lenger vekk fra gata.

- Så dyttet han meg inn i en sidegate ved noe svart løv. Han satt på siden av meg og dyttet meg ned. Jeg kjente bena mine var helt tunge. Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Jeg fikk panikk og fikk ikke puste.

- Så sa han at jeg måtte ta av meg buksa ellers skulle han drepe meg. Han sa at det ikke ville være noe vanskelig, for ingen ville se det likevel, fortalte kvinnen i retten.

Hadde spray i veska
Kvinnen fortalte hvordan hun forsøkte å få sin spray med pepperspray opp fra veska. Han ble sint og spurte hva jeg drev med. Jeg prøvde å si «kondom». Jeg forsøkte å få opp sprayen, men enten virket den ikke eller så var jeg for slapp i armene, fortalte kvinnen.

Artikkelen fortsetter under kartet.


Vis større kart

Da mannen skulle ta fra henne sprayen, tok han en hånd vekk fra halsen hennes. Da fikk hun puste, og skrek alt hun kunne.

- Så hørte jeg en i vindu si «hva faen skjer. Nå kommer jeg ned».

Det ble redningen for kvinnen. Gjerningsmannen skjønte at hjelp var på vei, og løp nedover Schweigaards gate.

Klokken var da 03.30 på natten. Senere tirsdag vil to andre kvinner fortelle om deres opplevelser med det de mener er samme mann.

Drapsforsøk
Den irakiske 28-åringen er tiltalt for drapsforsøk etter dette overfallet

Den anerkjente rettsmedisineren Torleiv Ole Rognum fortalte i retten at 21-åringen ville ha omkommet om ikke hun hadde blitt reddet.

- Hadde det pågått videre vet vi hva som hadde hendt. Heldigvis gjorde noen anskrik, sa han i retten.

21-åringen hadde blødninger som man oftest finner på døde mennesker. At hun overlevde, kan hun altså takke kvinnen som ropte for.

- Det at det er punktblødninger på et menneske som har overlevd er ganske tungveiende, sa Rognum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere