RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansmannen Christer Tromsdal, som i går ble skutt i kneet på Frogner i Oslo, mener at skuddet slett ikke var noe uhell.

- Jeg sier det bare en gang

Sist oppdatert:
Den 47 år gamle torpedoen som skjøt Christer Tromsdal (bildet) i beinet, ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. I retten advarte han pressen om at han ikke vil ha navn eller bilde offentliggjort.

47-åringen ble i ettermiddag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene må han sitte fullstendig isolert.

Politiet begjærte ham varetektsfengslet av hensyn til etterforskningen. Forsvarer John Christian Elden motsatte seg dette fordi han mener det ikke er noen fare for bevisforspillelsesfare.

- Min klient har erkjent at det var han som skjøt. At det er ulik oppfatning om omstendighetene mener vi ikke bør ha noe å si for hvorvidt han skal varetektsfengsles eller ikke, sier Elden.

Det er påtalemyndigheten uenig i. I tillegg etterforsker politiet hvorvidt andre personer har vært involvert i hendelsene som ledet opp til skytedramaet utenfor Frogner kirke tirsdag.

- Frykter dere at den siktede kan påvirke vitner hvis han ikke blir varetektsfengslet?

- Det er jo alltid en fare, sa politiadvokat Katrine Nokhart etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett onsdag.

Den siktede var ved godt humør under fengslingsmøte, men var bestemt på at han ikke ønsket navn eller bilde offentliggjort. Da VGs tegner forsøkte å tegne ham, tok han frem pekefingeren.

- Hei du. Ikke tegning. Jeg sier det bare en gang. Ikke tegning, OK!

Før 47-åringen ble ført ut av rettssalen kom han også med en siste oppfordring til pressen.

- Så vil jeg ikke ha noe navn offentliggjort. Jeg stoler på dere, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere