RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anne Olsen-Ryum

- Jeg skal brenne ned huset ditt

Sist oppdatert:
Ordfører Eva D. Husby trues på livet.

Den nyvalgte ordføreren i Hasvik kommune i Finnmark Eva Danielsen Husby mottok fredag et alvorlig trusselbrev i postkassa.

Brevet inneholdt blant annet trusler om å brenne ned boligen hennes.

- I slutten av brevet sto det: «Jeg har mang en gang tenkt at dersom det begynner å brenne hos dere ei natt, vil det være kritisk i og med at dere har et såpass høyt hus, som ligger så fjernt fra annen bebyggelse. Dere bør montere en brannstige så dere kan komme dere ut. Dette var et velment råd.», siterer Husby til Nettavisen.

Hun forteller at hun i lengre tid har vært plaget av anonyme trusselbrev.

- Det har vel pågått i ett år. Det står at de skal gjøre det de kan for å få meg bort fra ordførerstolen og at de har ting på meg som kan skade meg privat, sier Husby.

- Aner ikke hvem
Også i januar i år gikk Eva Husby til politiet etter å ha mottatt et lignende brev. Trusselen var da imidlertid ikke så alvorlig, og saken ble henlagt kort tid etter, skriver Finnmark Dagblad.

Ifølge Husby har også mange andre politikere blitt truet. Fredag tok hun igjen med et trusselbrev til politiet.

- Jeg har gått igjennom brevene med politiet i Vest-Finnmark. De sier at de ser svært alvorlig på dette her. Vi har imidlertid ingen formening om hvem som står bak dette her, om det er en to eller flere personer. Og akkurat det er jo noe av det gufne, sier hun.

Det står heller ikke noe på brevene som sier hvor brevene kommer fra.

- Det står ingen avsender, bare Posten Norge. Det kan i realiteten være noen utenfor kommunen som har sendt dem, sier Husby.

Sover godt om natten
Ordfører Husby tror imidlertid ikke at noen kommer til å gjennomføre truslene.

- Nei, jeg er ikke redd. Jeg tror det er et langt skritt fra å komme med slike trusler til å gjennomføre dem. Så jeg sover godt om natten, sier hun.

Husby sier at hun ikke vil la seg stoppe.

- Vi har så mange flotte mennesker og så mye positivt som skjer i kommunen her. Så vi må gjøre det vi kan for å få bukt med dette, som rammer både meg og lokalsamfunent vårt, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere