RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal være politiker

Sist oppdatert:
GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg er politiker og skal være politiker, sa Lars Sponheim kampklar da han fredag formiddag ankom Gardermoen. Derfra gikk han rett i møte med valgkomiteen.

Aftenposten skriver fredag at Lars Sponheim og Olaf Thommessen er blitt enige om en felles løsning på lederstriden i Venstre – en enighet som kan føre Thommessen inn i regjeringen.

Da Sponheim landet fredag etter en reise i India, ønsket han ikke å kommentere debatten som har rast i Venstre de siste dagene.

- Jeg har ikke fått fullt inntrykk av debatten, og skal nå i møte med valgkomiteen. Der skal jeg meddele min beslutning og hvordan jeg tenker, sier partilederen til TV 2.

- Du ser ut som en mann som slåss for jobben?

- Det vil jeg først kommentere etter møtet, sier Sponheim.

Enige om løsning
Ifølge Aftenposten kommer Sponheim til å fortsette som partileder i to år til, mens Thommessen blir nestleder. Thommessen vil samtidig få en statsrådspost.

Strategien, som innebærer at Sponheim overlater ledervervet til Thommessen i 2006, skal ha blitt utformet i samråd med 1. nestleder Trine Skei Grande og flere andre partitopper.

Dermed kan Venstre ha avverget en full splittelse i det lille regjeringspartiet.

Hastemøte
Alle partene er åpenbart svært innstilt på å få ryddet opp i den bitre lederstriden som har oppstått i partiet. Valgkomiteen med leder Markus Sørensen, utfordreren Olaf Thommessen og Trine Skei Grande i spissen hadde dratt ut til Gardermoen for å møte Sponheim. Partene gikk rett i møte litt før klokka 12.00.

- Vet du hva Sponheim vil fortelle valgkomiteen?

- Nei, det vet jeg ikke, sa Sørensen til TV 2 før han gikk i møtet.

Bestemte seg i julen
Etter det TV 2 erfarer bestemte Sponheim seg for om han vil fortsette som leder i Venstre i julen. Han skal ikke ha fått med seg så mye av oppgjøret i partiet som har foregått for åpen scene mens han har vært borte. Årsaken er at han har reist på steder med dårlig mobildekning.

- Snakket mye
Sponheim sier til NTB han har hatt en veldig god dialog med Olaf Thommessen.

– Vi er veldig samsnakket, og har hatt mye kontakt på telefon. Han ble gjort kjent med hva jeg kommer til å meddele valgkomiteen før jeg reiste til India, sier Sponheim. Han legger til at det var også Venstres parlamentariske leder Trine Schei Grande.

Han sier han er helt trygg med sin beslutning.

– Jeg er veldig sikker på valget. Det jeg skal formidle, skal jeg gjøre med stor trygghet overfor valgkomiteen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere