*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg skulle raderes ut

Den 56 år gamle eieren av Gamle Henningsvær ville kaste våpnene på sjøen, men fikk beskjed om at han da «ville bli radert ut».

29.09.05 17:02

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Torsdag ettermiddag var det den Nokas-tiltalte fiskebåteieren (56) sin tur til å forklare seg i Nokas-saken. Han hevdet han ikke visste noe om ranet eller personene rundt.

19. april var derimot hans lastebil i Stavanger. Gjennom en hemmelig kontakt han skylte penger til fikk han beskjed om å låne ut lastebilen sin fordi noe utstyr skulle hentes i Stavanger. Da lastebilen var underveis, fikk han beskjed om å komme til Stavanger. Men mannen hevder at dette var en bomtur.

- Det gikk deretter en tid, så ringte samme person meg opp igjen og sa at jeg måtte hente noen pakker på Sande Papermill, fortalte 56-åringen i retten. Det var 19. eller 20. mai. Han kjørte til Sande i Vestfold og hentet varene ved Sande Papermill.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

Skulle utraderes
- Jeg hentet to sorte plastkasser og tok dem med meg. Det lå også penger der. 10.000 kroner. Dette oppgjøret fikk jeg i en konvolutt som var tapet til pakkene. Jeg reagerte jo litt på dette. Da jeg skulle legge pakkene inn i bilen, så revnet den ene pakken. Jeg så da revolvere, pistoler og skudd, fortalte mannen.

Den 56 år gamle mannen hevder at han ble oppringt fra skjult nummer noen dager senere.

- Det var bare et par dager etterpå. Mannen sa jeg måtte bare ta vare på dette, da vi hadde en avtale om dette. Jeg truet med å hive det på havet. Da sa han at jeg ville bli radert ut, sa mannen i retten.

- Og du ville bli radert ut? Spurte dommer Helge Bjørnestad.

- Ja jeg tok dette veldig alvorlig. Jeg kjørte pakkene opp til Svelvik, sa 56-åringen.

La våpen i boden
Det meste av våpnene la han etter hvert i boden på gården Eik Nedre. Noen pistoler la han i en sekk i boden sin hjemme i Svelvik. Der lå det til politiet fant utstyret, og samboeren leverte inn sekken med pistoler.

Mandag vil mannen fortelle om Gamle Henningsvær og utstyret som ble funnet der. I avhør har mannen hevdet at han ikke kjente noe til disse bagene før han ble arrestert av politiet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.