- Jeg tipper det er fordi jeg har solgt fisk

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Humorist og forfatter Arne Hjeltnes er på vei inn i rikspolitikken.

05.03.10 06:44

Høyres valgkomité, under ledelse av Thorhild Widvey, har torsdag ettermiddag innstilt tidligere TV-personlighet Arne Hjeltnes som medlem av Høyres sentralstyre.

- Dette er et tillitsverv, så jeg vil fortsette som før med de tingene jeg driver med. Dette er en flott anledning til å påvirke politikken, være opptatt av verdiskapning og hva slags fremtid våre barn får – det er det jeg vil være opptatt av, sier Arne Hjeltnes til Nettavisen.

Hjeltnes understreker at han ikke er valgt, men innstilt, og vil derfor ikke ta noe på forskudd.

Inn i rikspolitikken
Hjeltnes har jobbet i norsk TV i en årrekke, både for NRK og TV2. Mest kjent er han fra TV2-konseptet «Gutta på Tur» med Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi.

Men nå ønsker han altså å tre inn i rikspolitikken.

- Jeg har vært i interessert i politikk siden Kåre Willoch ble valgt som statsminister i 1981. Da var jeg med i Unge Høyre. Det er viktig at man ikke bare klager på politikerne, men at man også stiller opp for samfunnet. Dette synes jeg er en fin mulighet til å være med på å skape premisser for politikken. Det er det som påvirker oss alle i arbeidslivet, dagliglivet og fremtiden for våre unger, sier Hjeltnes.

Solgt fisk og reiseliv
- Hvorfor tror du valgkomiteen ønsker å ha deg i Høyres sentralstyre?

- Jeg tipper det er fordi jeg har vært ute i verden og solgt fisk og reiseliv. Jeg har ment litt, og skrevet litt. Men du må nesten spørre dem, sier Hjeltnes.

Hjeltnes har bred bakgrunn fra næringslivet. I 2003 fikk han jobb som representant for Eksportutvalget for fisk (EFF) i Hongkong. To år senere flyttet han i 2005 til New York som reiselivsutsending for Innovasjon Norge.

Hjeltnes er i dag konsernsjef for det skandinaviske digitale kommunikasjonsselskapet Creuna.

Valgkomiteens leder er svært glad for å få Hjeltnes med på laget.

- Akkurat når det gjelder Hjeltnes så har han bred næringslivserfaring, alt fra skipsindustri til It og kommunikasjon. Han har også vært i Innovasjon Norge. Dessuten har han bakgrunn i Unge Høyre i Voss, så han er ikke helt ny i Høyre-sammenheng, sier valgkomiteens leder, Thorhild Widvey, til Nettavisen.

- Dessuten er han veldig delaktig i samfunnsdebatten og skriver mye. Han er en engasjert samfunnsperson og valgkomiteen tror han har noe å bidra med i valgstyret, sier Widvey.

Her er innstillingen fra Høyre.

Høyres Arbeidsutvalg:

Leder: Erna Solberg, Hordaland (gjenvalg)

1. nestleder: Jan Tore Sanner, Akershus (gjenvalg)

2. nestleder: Bent Høie, Rogaland (ny)

AU-medlem: Monica Mæland, Hordaland (ny)

AU-medlem: Torbjørn Røe Isaksen, Telemark (ny)

Leder Høyres Kvinneforum:

Julie Brodkorp Voldberg, Oslo (ny)

Medlemmer Høyres sentralstyre

1. Ine Marie Eriksen Søreide, Oslo (gjenvalg)

2. Arne Hjeltnes, Akershus (ny)

3. Jonni Solsvik, Nordland (ny)

4. Solveig Strand, Møre og Romsdal (ny)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.