RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg tvang dem ikke

(Kripos)
Sist oppdatert:
Nordmannen takket ja da thailenderen tilbød ham å treffe unge thaigutter. Les hans forklaring.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Mandag startet rettssaken mot den 48 gamle nordmannen, som står tiltalt for seksuelle overgrep mot til sammen seks mindreårige thailandske gutter fra 11 til 16 år..

Overgrepene skal ha skjedd etter at han og hans partner kjøpte en leilighet i Bangkok i Thailand. Leiligheten ble kjøpt for seks-sju år siden, og det første overgrepet skal ha funnet sted i 2004.

Flere av overgrepene skal ha skjedd i ferieleiligheten.

- Leiligheten ble kjøpt i 2000 eller 2001. Min partner er thai, så det var for å ha et sted der, fortalte den tiltalte 48-åringen i retten mandag.

- Hørtes spennende ut
Da saken startet erkjente han delvis straffskyld for overgrepene mot de unge guttene. Han erkjente også at han har betalt 185 kroner for å få seksuell omgang med dem, og at han har tatt bilder og filmet guttene.

Det hele startet med chatting på Internett.

- Jeg kom i kontakt med en person der nede via Internett. Kort fortalt så kunne han skaffe gutter på oppdrag i Bangkok. Det var sånn det startet, sa 48-åringen.

På den tiden chattet han en del med thailandske menn, i alderen fra 18 år til 25 år. Han hadde blant annet lagt ut en kontaktannonse på nettet og fikk henvendelser fra flere titalls med menn.

- Derfor møtte jeg han der nede. Det var vel i august 2004. Men han var liksom ikke min type, så da avsluttet vi liksom der og da. Men vi opprettholdt kontakten på Internett, og han fant ut at eneste muligheten for å få penger fra meg på var å skaffe gutter til meg, fortalte mannen i retten.

Det var svært unge gutter han fikk tilbud om å treffe.

- Han sa at de var fra 10 til 15-16 år gamle, sa han videre.

- Sa du ja? spurte dommeren.

- Ja, det hørtes jo nytt og spennende ut, svarte 48-åringen.

- Var aldri press
Da nordmannen neste gang reiste ned til Thailand hadde han avtalt med mannen fra nettet om at han skulle skaffe ham en gutt.

- Vi avtalte og møtes i byen, og da hadde han skaffet et rom, et motellrom. Han kom sammen med gutten, og da ble det tatt en del bilder og sånn, fortalte mannen.

Ifølge tiltalen skal han ha utført flere seksuelle handlinger med gutten, som da skal ha vært bare 12 år gammel. Tiltalte sa derimot at han ikke har gjort alt som påtalemyndigheten mener han har gjort.

- Det er mye som er riktig av det som står, men ikke alt er sant, sa han.

Dette er årsaken til at han bare har erkjent delvis straffskyld etter tiltalen, og dette gjelder for alle av de seks mindreårige thailandske guttene han skal ha misbrukt seksuelt.

I retten påpekte 48-åringen at han aldri har tvunget noen av guttene til å gjøre ting de ikke ville.

- Det har aldri vært snakk om noe press, eller å gjøre noe vondt eller sånne ting, sa han.

- Gjort noe fryktelig
Mannen skal også ved at av tilfellene ha møtt to gutter samtidig.

- Fikk du guttene til å gjøre noe med hverandre? spurte aktor.

- Det var noe de fant på selv, det var tull og tøys. De hadde så mange ideer selv. Jeg påtvang dem ingenting de ikke ville gjøre selv, sa 48-åringen, før han la til:

- Jeg fraskriver meg ikke hva jeg har gjort, for det er fryktelig det, sa han.

48-åringen sa han forstår at han har gjort noe som er veldig galt.

- Jeg er fryktelig klar over at det er galt det jeg har gjort, sa mannen i retten mandag.

Overgrepene skal han ha holdt på med fram til slutten av 2005.

Mannen er også den første som er tiltalt for menneskehandel av barn under 18 år i utlandet, fordi han ifølge påtalemyndigheten skal ha misbrukt en av guttene og så gitt ham videre til to pedofile.

- Som frimerkesamling
Under en ransakelse i mannens leilighet fant politiet 300 bilder av overgrep som mannen hadde tatt selv, samt 35.000 andre barnepornografiske bilder og ca. 1300 filmer.

Mannen selv sa at bildene kanskje var den største drivkraften.

- Det ble en frimerkesamling på en måte. Det er kanskje dumt sagt, men det ble en samlemani. Du kommer inn i en sfære der det gale blir det riktige, en fryktelig verden på siden av den virkelige verden. Du får så mange tilbakemeldinger på at det du gjør er ok, og dermed brytes de barrierer du selv i utgangspunktet har ned, sa mannen.

I en periode skal han ha vært helt besatt av bildene.

- Jeg omtrent løp hjem fra jobben, kastet meg over tastaturet og satte i gang. Da var en mani på en måte, og du får en viss status i miljøet, kan du si, sa han.

48-åringen sa han nå ikke vil reise tilbake til leiligheten i Bangkok.

- Jeg skal ikke sette min fot i leiligheten mer. På en eller annen måte vil jeg prøve å legge ting bak meg, sa han.

Det er satt av fire dager til rettssaken i Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere