RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var en Robin Hood

Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Georgieren som står tiltalt for slaveri og voldtekt i Oslo tingrett, beskrev seg selv som en Robin Hood og la skylda på en tobarnsfar fra Oslo.

I dag forklarte den andre av de to georgiske brødrene seg for retten. I alt er åtte personer tiltalt i den svært alvorlige saken som nå går for Oslo tingrett.

Mennene er tiltalt for å ha voldtatt, mishandlet og tvunget to jenter til prostitusjon.

- Nært og varmt forhold
Den 30 år gamle mannen fulgte opp brorens forklaring tidligere denne uken, og avviste at han hadde misbrukt jentene. Han innrømmet at han kjente begge jentene som påtalemyndigheten mener har blitt misbrukt, men sa at han hadde et nært og varmt forhold til dem.

- De så på meg som en Robin Hood. Jeg bare siterer hvordan de så på meg, men jeg vil ikke beskrive meg selv som en helt, sa den tiltalte i retten.

Legger skyld på tobarnsfar
Som sin bror, peker 30-åringen ut en av de tiltalte nordmennene som hovedmannen bak hallikvirksomheten. Den 39 år gamle nordmannen vil forklare seg fredag eller mandag. Selv mener georgieren å ha hatt en mer perifer rolle i den alvorlige saken.

Mannen var svært tilbakeholden med å svare på spørsmål fra aktor torsdag. Noe som igjen førte til at stasadvokat Hans Jørgen Bender leste mye fra politiforklaringene.

Mens Bender presset på for å få 30-åringen til å svare på spørsmål, avbrøt forsvarerne flere ganger for å fortelle at opplesningen fra forklaringene var misvisende, eller at spørsmålene fra aktor allerede var stilt.

Mange avbrudd
Avbruddene ble torsdag så mange at dommeren til slutt protokollerte at man ikke ønsker flere avbrudd fra forsvarernes side, men at forsvarerne heller kan ta opp deres innvendinger når det er deres tur til å stille spørsmål.

Den siste som avbrøt aktors utspørring var forsvarer Brynjar Meling, hvorpå rettens administrator sa:

- Meling har nettopp vist hvordan man ikke skal avbryte i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere