Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var i koma

Den drapssiktede 39-åringen hevder han har vært i en slags koma, og at han først kom til seg selv ved 12-tiden fredag. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Bergen tingrett varetektsfengslet den 39 år gamle drapssiktede i fire uker med brev og besøkskontroll fredag ettermiddag. Han får heller ikke følge radio eller tv de neste to ukene.

Politiet har siktet 39-åringen for overlagt drap på sin ekskone, og mor til deres felles to barn. Politiet mener de har sterke bevis som knytter mannen til drapet i parkeringshuset ved Bergen tinghus torsdag morgen.

Mannens advokat Arvid Sjødin bekrefter overfor TV 2 Nyhetene at en parkeringsbillett knytter ham til åstedet. Likevel har han ikker erkjent å ha noe med drapet å gjøre.

Ifølge Arvid Sjødin skal ikke politiet ha vitner til selve handlingen. Et vitne skal imidlertid ha sett mannens Saab forlate parkeringshuset etter drapet.

Truffet av flere skudd
Kvinnen ble skutt med flere skudd, og skal ifølge Bergens Tidende blant annet ha blitt truffet i hodet. Politiet mener at mannen planla å drepe sin ekskone, og skjøt henne i det hun gikk ut av bilen i parkeringshuset.

De to hadde i mange år vært i rettstvister om barna, og om økonomisk oppgjør etter skilsmissen.

Mannen ble pågrepet av politiet torsdag ettermiddag etter å ha blitt etterlyst tidligere samme dag.

- Husker ingenting
Advokat Arvid Sjødin sier til TV 2 Nettavisen at hans klient ikke husker noen ting av torsdagen, da drapet skjedde, eller fra dagene før torsdag. I retten skal mannen ha sagt at han har vært i en slags koma.

- Han mener å ha vært i en slags koma ved at han ikke husker noe av dagene som har gått. Han forklarer dette selv med det store presset han har vært under, sier Sjødin til TV 2 Nettavisen.

Presset skyldes den langvarige rettsstriden mannen har ført med sin ekskone, samt hele fem disiplinærsaker som forsvaret etterforsket mot offiseren. Han var permittert da drapet skjedde.

- Skal ikke forklare seg
- Da han kom til seg selv i dag, reagerte han med sjokk på det politiet presenterte ham med, sier Sjødin.

Først ved 12-tiden fredag skal mannen ha kommet til seg selv. Han kan dermed ikke gjøre rede for hvor han var torsdag morgen da hans tidligere kone ble skutt og drept i parkeringshuset vegg-i-vegg med Bergen tinghus.

- Han har ikke forklart seg for politiet, og jeg har rådet ham til ikke å gjøre det i nærmeste fremtid. Han er ikke i stand til å la seg avhøre på dette tidspunkt, sier Sjødin.

Ønsket Meling som forsvarer
Mannen motsatte seg også varetektsfengsling fredag, og har hittil ikke ønsket å avgi forklaring til politiet.

Etter at mannen ble pågrepet fredag, var han likgyldig til oppnevnelse av forsvarer. Først kort tid etter at fengslingsmøtet skulle starte klokken 12.45, sa mannen at han ønsket Brynjar Meling som forsvarer.

- Tragisk sak
Meling, mest kjent som forsvarer til mulla Krekar, er for tiden på skiferie i Telemark. Hans kollega ved Advokatfirmat Sjødin, Arvid Sjødin, reiste derfor til Bergen fredag ettermiddag for å bistå den siktede under fengslingsmøtet.

- Foreløpig kjenner jeg bare saken ut fra medieomtale. Uansett hva dette er rettslig sett, så er saken først og fremst en stor tragedie og må behandles på den måten. Så får vi se hva siktelsen konkret bygger på, og hva som eventuelt ligger bak, sier Meling til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget