RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Richardsen, Tor

- Jeg var som Beckham er nå

Sist oppdatert:
Oslos mest berømte kjeltring kjørte rundt i byens eneste Porsche og spilte Europa-cup med Vålerenga.

(iOslo.no) Pål Enger (40) er mest kjent for å ha stjålet, og vært delaktig i tyverier av, Munch-malerier og 4,8 millioner kroner i gull. I dag har han sittet i fengsel i 12 år til sammen og står igjen tiltalt for tyverier - denne gang av sokker og taxiskilt. Men han kunne blitt nærmest hva han ville, skriver Dagbladet Magasinet.

19 år gammel spilte han i Europa-cupen med Vålerenga. Da hadde han allerede sonet ett år i fengsel for vinningsforbrytelser.

- Jeg var som David Beckham er nå. Det var én Porsche i Oslo: min. Og om søndagen kom folk fra Vestkanten til Tveita for å se at jeg vaska bilen, sier Pål Enger til Magasinet.

Men Tveita-gutten hadde ikke tid til fotball. Derfor valgte han kriminaliteten foran idretten. Blant annet var han med på tyveriet av «Skrik» i 1994.

- «Skrik»-greiene var helt perfekt. Politiet visste at jeg hadde gjort det - jeg ville at de skulle vite at jeg hadde gjort det, sier Enger, og avslører at han en gang skal fortelle hele sannheten om tyveriet.

I dag har Enger 26 millioner kroner i gjeld til forsikringsselskaper og staten. Men han tror aldri han klarer å gjøre opp for seg, og gruer seg til den dagen han kommer ut av fengselet igjen.

- Jeg har aldri vært noen andre enn han jeg er nå. Jeg har ingenting å falle tilbake på. Sist jeg var ute, ble det bare til at jeg stjal til livets opphold, sier han.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere