- Jeg vil ha svar

I dag ringte Dungs mamma på døren til den siktede ektemannen - på dagen ett år etter siste livstegn fra datteren Dung (22).

23.06.08 12:42

(iBergen.no) Tobarnsmoren Dung Tran Larsen ble meldt savnet av sin ektemann fredag 20. juli 2007. Han fortalte politiet at kona forsvant natt til 14. juli, men politiet tror hun ble drept flere uker tidligere.

I dag, nøyaktig ett år etter det siste livstegnet fra Dung 23. juni 2007, holdt tobarnsmorens egen mamma en seremoni for sin datter utenfor huset der Dungs ektemann og svigerforeldre bor.

Hun ringte også på døra til den siktede familien i Krabbedalen.

- Vil være nær henne
iBergen.nos reporter møter Dungs mor Huong Nguyen foran hennes provisoriske alter i innkjørselen i Krabbedalen.

- Jeg gjør dette for å være nær min datter. 23. juni er den datoen jeg mistet henne. Jeg vil at hun skal fortelle meg hvor hun er og hvem som drepte henne, sier Nguyen til iBergen.no.

Ifølge Nguyen er det en vanlig tradisjon innenfor buddhismen å markere ettårsdagen etter døde mennesker på denne måten.

Hun har brukt en isoporkasse med hvit duk over, blomster, epler, et bilde av sin kjære datter og røkelse for å minnes Dung.

- Jeg er sint på min svigersønn. Han reiste til Vietnam for å hente henne. Nå vil han ikke fortelle meg det han vet. Jeg vil møte ham ansikt til ansikt og spørre hvor Dung er, sier hun gjennom sin tolk.

Foto: Privat

Politiet mener fortsatt at Dung er drept, og har siktet ektemannen, hans bror og foreldrene for drap. Dungs svigermor og ektemann satt tre måneder i varetekt før de ble løslatt i fjor høst.

Ektemannens familie på sin side mener Dung fortsatt kan være i live, og har stukket av, eller at hun kan ha tatt sitt eget liv. De nekter for å ha gjort tobarnsmoren noe som helst.

Fikk ikke se ungene
For bare fem dager siden, 18. juni, ringte Nguyen på hos Dungs svigerforeldre i Krabbedalen for å gi en bursdagspresang til sitt yngste barnebarn på ettårsdagen. Til sin store fortvilelse fikk hun ikke se den lille jenta.

- Jeg fikk heller ikke se ungene på 17. mai. Hvorfor får jeg ikke se ungene hvis de mener at de ikke har gjort noe galt, spør hun.

Foto: Birthe Steen Hansen

Etter seremonien i innkjørselen i Krabbedalen prøvde Huong Nguyen igjen å få kontakt med Dungs ektemann og svigerforeldre og ringte på døren fire ganger uten å få svar.

Politiet har i flere måneder lett etter den savnede tobarnsmoren en rekke steder. Det er søkt etter henne i avfallsanlegg, i skogen, og man har også dykket i sjøen og i ferskvann.

Så langt har politiet ikke funnet noen spor etter Dung.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag