*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg vil ikke stå i veien

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Carl I. Hagen sier han om nødvendig vil trekke seg tilbake for å bane vei for et bredt borgerlig samarbeid.

24.08.05 17:57

Frp-formann Carl I. Hagen har gjort det klart hva han mener om Kjell Magne Bondevik og et bredt borgerlig samarbeid. Nå sier han at også han om nødvendig må tre til side.

- Jeg vil ikke stå i veien for et borgerlig samarbeid. Hvis noen kommer til oss med spørsmål om forhandlinger, under forutsetning av at jeg ikke deltar eller får noen posisjoner, vil jeg si det er helt i orden. Jeg trekker meg da tilbake, sier Hagen til Dagbladet.

Flere muligheter
Hagen sier videre at han ser flere muligheter for et bredt borgerlig samarbeid etter valget, forutsatt et ikke-sosialistisk flertall og at Kjell Magne Bondevik forlater norsk politikk.

Statsråd-ambisjoner
Hagen hevder onsdag ettermiddag han ikke hadde planlagt utspillet som kom i Dagbladet i dag, og at han bare ønsket å avklare sin posisjon.

- Jeg synes det er avklarende for de som synes at min person er en hindring for å gå i forhandlinger med Fremskrittspartiet. Noen av de borgerlige partiene har gitt uttrykk for det, sier Hagen, men vil ikke gå inn på hvilke partier det gjelder.

Han legger imidertid ikke skjul på at han gjerne kan tenke seg å komme i med i en borgerlig regjering selv.

- Selvsagt skal jeg ønske å bli statsråd jeg også. Men mine personlige ambisjoner er underordnet Fremskrittspartiets politikk og ønsket om en bred borgerlig samlingskonstellasjon som kan ta kampen opp mot de sosialistiske partienes regjeringsalternativ, utdyper Hagen overfor Kanal 24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.