RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MØTE: Mulla Krekar fikk et varmt gjensyn med sin kone Rokhosh Fatah Ahmad i en pause under rettsmøtet tirsdag.
MØTE: Mulla Krekar fikk et varmt gjensyn med sin kone Rokhosh Fatah Ahmad i en pause under rettsmøtet tirsdag. Foto: Maria Schiller-Tønnessen (Nettavisen)

- Jeg vil ikke til Kyrksæterøra

Sist oppdatert:
Mulla Krekar lyste opp da han fikk tilbringe tid sammen med sin kone i pausen under rettsmøtet.

- Vi har vært sammen i 30 år nå. Jeg kaller henne min blomst, sa Krekar om sin kone Rokhosh Fatah Ahmad til Nettavisen under pausen.

Mulla Krekar smilte da han ankom retten tirsdag morgen, men under forhandlingene stivnet han. Flere ganger under politiets innlegg ristet han på hodet. Da han kunne ta armen rundt kona og gå til lunsj var han tilbake i strålende humør.

- Vil ha ham i Oslo
- Kona mi, kjære kona mi, sa Krekar på vei ut av retten.

På spørsmål om tvangsbosetting svarte Krekar at han vil være sammen med sin kone for alltid. Også kona sier til Nettavisen at hun vil ha ham i Oslo - ikke Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

- Selvsagt vil jeg det, sier hun til Nettavisen.

Politiet mener Krekar er en så stor trussel for samfunnet at hensynet til familielivet må vike. PST har rådet politiet til å sende 58-åringen til et avsidesliggende sted, hvor han ikke lett kan ta seg til Oslo, stedet bør ifølge PST heller ikke ligge i nærheten av en flyplass.

STØTTE: Mulla Krekars kone, Rokhosah Fattah Ahmad, er tilstede i retten for å støtte ektemannen. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)


- Trusselen blir redusert
Tirsdag formiddag fortalte politiinspektør, Vegard Rødås, Oslo tingrett hvorfor politiet vil tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra.

- Det kan ikke være tvil. Trusselen blir redusert, sa han.

Tvangsflytting vil i så fall bety at Krekar får langt mindre kontakt med familien sin som bor i Oslo

I PSTs vurdering beskrives Krekar som en "konfliktentreprenør". Selv uten internett kan han utgjøre en trussel fordi han har en sterk stilling i enkelte miljøer, heter det. PST frykter også at fengselsoppholdet har gitt ham en slags martyrposisjon.

Krekars advokat, Brynjar Meling, brukte god tid til å redegjøre for Mulla Krekars historie. Han sa blant annet at videoer av Mulla Krekar som driver militærøvelser i Nord-Irak, mens han er i en borgerkrig-aktig situasjon, har blitt brukt til å framstille Krekar feil i norske medier.

Følg rettsforhandlingene live her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere