RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jens må rydde opp

- Det virker som det er et eneste stort kaos i Ap, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner. Verken Høyre, Sp eller SV har tro på forslaget om å gi skatteletter til single.

Det er for dyrt å være enslig i Norge. Derfor vil Ap-kvinnene med Karita Bekkemellem Orheim i spissen gi skattelette til de single. Men Høyre, partiet som pleier å være mest ivrige på å gi skatteletter, er ikke begeistret for forslaget.

- Vi ønsker å redusere skatter og avgifter for alle, ikke bare enslige. Et slikt forslag vil jo slå likt ut for en enslig mor som for millionærer som Christen Sveaas, sier Sanner til TV 2 Nettavisen.

- Helt håpløst
740.000 mennesker lever alene i Norge i dag, og ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er enslige overrepresentert i lavinntektsgrupper. Men Sanner høvler ned forlaget fra Ap-kvinnene.

- Det er et helt håpløst forslag. Det viser seg jo at Ap vil øke skattene for folk. I Oslo vil de øke eiendomsskatten, noe som vil slå svært uheldig ut for enslige. På landsbasis vil partiet øke boligskatten.

- Ikke klarert
Sanner oppfordrer Ap-leder Jens Stoltenberg til å ta grep og rydde opp i partiet.

- Det virker som om det er et veldig stort kaos i partiet. Det er helt åpenbart at utspillet fra Ap-kvinnene ikke kan være klarert med ledelsen i partiet. Gjennom hele valgkampen har vi jo hørt at Stoltenberg går imot skatteletter.

Også SV tviler på at Ap-kvinnene vil så fram med forslaget i sitt eget parti.

- Vi vil avvente og se hvilket forslag Ap konkret vil komme med. Vi registrerer at et slikt skattelette ikke står på Jens sin liste, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

- Er det bare valgflesk?

- Ja, hvis ikke Ap konkret kan vise til hvordan de vil utforme lettelsene.

- Vi trenger en reform
Også Sp etterlyser et mer konkret forslag fra Ap.

- Det er på tide med en reform for aleneboende. Derfor er det gledelig at Arbeiderpartiet nå har snudd og nå vil støtte en slik endring i skatte- og avgiftssystemet. Men Arbeiderparitet må være konkrete på hva de vil gjøre for aleneboende, skriver finanspolitisk talsmann i Senterpartiet Morten Lund i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere