*Nettavisen* Nyheter.

- Jenta (17) kan ha blitt voldtatt

Aktor vurderer om overgrepstiltalen mot 22-åringen skal utvides. Tiltalte nekter straffskyld.

21.01.08 12:48

Mens rakettene hadde begynt å skyte inn 2007, skal en da 17 år gammel jente ha blitt forsøkt voldtatt på rådhustrappa midt i Oslo. Jente hadde høy promille og påtalemyndigheten mener hun var ute av stand til å ta vare på seg selv.

- Vi mener også at det er ting som tyder på at dette har vært fullbyrdet voldtekt, og varsler at vi vil vurdere å utvide tiltalen til fullbyrdet voldtekt, sa aktor Irlin Irgens da straffesaken startet i Oslo tingrett mandag.

Den 22 år gamle tiltalte nekter imidlertid for at han tvang seg på jenta. I retten hevdet han tvert imot at 18-åringen var med på notene.

- Hun sa ikke nei. Hun ropte ikke, eller gjorde ikke noe motstand, sa den tiltalte i retten.

Ville ha mobilen sin
Tiltalte skal ha blitt oppsøkt av den unge jenta på Rådhustrappa. Etter å ha snakket i noen minutter, gikk de hver til sitt. I mellomtiden hadde han stjålet hennes mobiltelefon.

Jenta merket det, og kom løpende tilbake for å få mobilen sin.

- Han var fysisk sterkere enn henne, så hun forsøkte å lure den fra ham, sier hennes bistandsadvokat, Nils Jørgen Vordahl, til Nettavisen.

Jenta sjekket mannens lommer. Tiltalte mener hun gjorde mer enn som så:

- Hun kneppet opp buksene mine, sa han. Ifølge tiltalte skal han ha kysset brystene til jenta, uten at hun gjorde motstand.

På overvåkingskameraene fulgte vaktene på Rådhuset med på det som skjedde. De oppfattet at episoden utviklet seg til et voldtektsforsøk eller overgrep.

- Oppfordret aldri til sex
- Min klient er helt klar på at dette ikke har vært frivillig, og at hun aldri oppfordret til noe annet, sier bistandsadvokat Nils Jørgen Vordahl til Nettavisen.

Nettopp fordi saken ikke er svart/hvitt har alle parter begjært lukkede dører under jentas forklaring. Offentligheten får heller ikke se en video fra overvåkingskameraene ved Rådhuset som har filmet det som skjedde.

Da vekteren på Rådhuset grep inn, løp 22-åringen fra stedet. I retten sier han at flukten skyldtes at han hadde stjålet mobiltelefonen. Utenfor Teaterkafeen hadde han blitt tatt igjen av vekteren, lagt i bakken og senere pågrepet av politiet.

Kort tid før hendelsen, hadde 22-åringen sluppet ut etter endt soning i Danmark for en annen voldtektssak.

Det er satt av tre dager til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.