*Nettavisen* Nyheter.

- Jente (13) truet til å sende nakenbilder

Mann i 40-årene opprettet fiktiv profil på sosiale medier.

24.09.15 22:13

– En 13 år gammel jente har blitt truet til å sende nakenbilder av seg selv, sier Jannicke Bremar Johannessen ved vold- og sedelighetsavdelingen ved Bergen sentrum politistasjon til Bergensavisen (BA).

Jenten skal ha kommet i kontakt med mannen som truet henne via det sosiale mediet Kik.

Saken ble anmeldt til politiet i juni i år.

– Nå har vi funnet ut at det er samme mann som er mistenkt for å ha truet til seg bilder fra over hundre jenter over hele landet, sier Johannessen.

Saken ble omtalt i flere medier tidligere i måneden. En mann fra Elverum er pågrepet og siktet for overgrep mot en rekke mindreårige jenter.

Over hundre jenter

– På flere sosiale medier skal mannen ha opprettet fiktive profile, blant annet skal han ha utgitt seg for å være en ung jente, sier Roger Næss, politioverbetjent ved Elverum politistasjon til BA.

I rundt ett år skal mannen ha hatt kontakt med over hundre unge jenter fra hele landet via sosiale medier. Jentene er hovedsaklig i alderen 10-14 år.

Siktede skal ha fått jentene til å sende intimbilder og videoer av seg selv.

– Flere av jentene som er på bildene er ikke identifisert. Vi jobber nå intenst med å identifisere dem, sier han.

Bilder på pedonettsted

Siktede skal først ha opprettet et tillitsforhold til jentene. Deretter skal han ha klart å få mer avkledde bilder. Deretter har han truet med å legge disse ut på nettet eller sende dem til jentenes venner dersom han ikke fikk enda grovere bilder.

– Han har også truet med å legge bilder ut på et russisk pedonettsted, sier Næss til BA.

Politiet er kjent med at mannen har lagt ut noen av bildene på denne nettsiden.

– Vi har klart å fryse kontoen hans, og håper vi har kommet inn såpass tidlig at vi har klart å hindre videre spredning, sier politioverbetjenten.

– Fikk betaling

Så langt er over 170.000 bilder og rundt 3000 videoer funnet på flere datamaskiner og mobiltelefoner som politiet har beslaglagt.

Siktede har i avhør erkjent straffskyld for de forholdene han er avhørt om. Han skal være svært lei seg for det som har skjedd.

Mannen har forklart at han har betalt jentene med kontanter og gitt dem påfyllingskoder til kontantkort.

Opprullingen av saken startet i slutten av juli av faren til en av de fornærmede jenten kontaktet Kripos. Datteren skal ha følt seg truet og presset til å sende nakenbilder av seg selv, opplyser politiet.

Kripos gjorde undersøkelser og opprettet en straffesak som ble oversendt til Hedmark politidistrikt da den siktede i saken er hjemmehørende her.

To andre menn som har hatt tilgang til bilder og videoer er siktet i saken. En av dem er fra Hedmark og en fra Agder.

Les flere saker hos BA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.