RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jenter godtar å bli klådd på

Foto: Berit Roald (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vil være populære.

(BIIPMAG): - Jenter forteller at de ler det vekk når de blir klådd på. Oppfører de seg aggressivt risikerer de å ikke få oppmerksomhet, og havner nederst i skolehierarkiet, sier sosiolog Hannah Helseth til Vårt Land lørdag.

- Godtar klåing
Helseth har forsket på hvor utbredt kjønnsrelatert mobbing er i norsk skole. Resultatene hun fant viser at norske jenter aksepterer å bli klådd og tafset på.

Årsaken er, ifølge Helseth, at jentene risikerer å bli upopulære blant guttene om de ikke godtar denne formen for mobbing.

Helseth mener norsk skole gjør altfor lite i arbeidet med å motarbeide denne typen mobbing og anbefaler at det blir innført selvforsvarskurs som en del av opplæringen. Slike kurs gjør jenter bevisste på hva som er seksuell trakassering og man lærer ulike måter å forsvare seg på.

Vil ha bøllekurs
BiipMag har tidligere skrevet om slike kurs. Rød Ungdom er en av organisasjonen som driver slike kurs, de kaller det for «bøllekurs».

Les saken: Ballespark og bøllekurs

- Bøllekurset har ikke praktisk selvforsvar, men man orientere om hvilke reaksjoner man får i voldssituasjoner, og hvordan man skal overvinne frykten sin. Det er viktig å være godt rustet, sa Linda Strandmyr i Rød Ungdom da vi intervjuet henne i fjor.

Siste fra biipMag.no: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere