*Nettavisen* Nyheter.

- Jenteutdanning koster mer

Handels- og Servicenæringens Hoveorganisasjon mener utdanningsstøtten er diskriminerende.

Helse- og sosialfagstudenter ved landets fagskoler må fortsatt betale dyrt for skolegangen dersom forslaget til ny fagskolelov blir vedtatt i Stortinget, skriver HSH i en pressemelding.

Derimot dekker staten utdanningen til studenter som velger tekniske fag.

– Vi mener det er kjønnsdiskriminerende at en utdanningsvei som tiltrekker seg gutter får bedre kår enn en vei som appellerer mest til jenter, sier direktør i HSH Vibeke Hammer Madsen i en pressemelding.

95 prosent av de til sammen 1000 studentene som fullførte teknisk fagskole i fjor var gutter. Derimot er helsefagene sterkt dominert av jenter.

Hammer Madsen mener forslaget til en ny fagskolelov er uakseptabel, og at helse- og sosialfag og tekniske fag må behandles likt.

- En minimumsløsning må være at helse- og sosialfagskolene fullfinansieres og sikres som en egen post i statsbudsjettet for 2008, sier hun.

Og fortsetter:

– Uten en sterkere satsing på helse- og sosialfagutdanning, blir det svært vanskelig å nå målene i Soria Moria-erklæringen om flere hender til helse og omsorg. Kunnskapsløftet 2015 legger til grunn at det skal utdannes 6000 studenter ved fagskolene i helse- og sosialfag innen 2010. For å få til det, må helse- og sosialfagstudentene få samme behandling som elevene på teknisk fagskole, sier Hammer Madsen.

Hun mener flere hadde valgt helsefag dersom kostnadene var lavere.

Forslaget til ny fagskolelov ligger i disse dager til behandling i Stortinget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.