RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Journalister kjøper spionutstyr

Sist oppdatert:
Innehaveren av SpyShop i Oslo har en rekke journalister som kunder.

I butikken SpyShop i Oslo fører innehaver Frode Olafsen et bredt utvalg produkter ment for overvåkning og spionasje. Han kan bekrefte at journalister er gode kunder, ifølge Kanal 24.

- SpyShop får besøk av mange journalister. TV-stasjonene kjøper mye skjult videoutstyr for å kunne dokumentere kritikkverdige forhold. Andre journalister er interessert i å dokumentere samtaler med kilder slik at de kan bevise at det de skriver er riktig, forteller Olafsen til Kanal 24.

I boka «En helt vanlig dag på jobben» skriver tidligere Se og Hør-reporter Håvard Melnæs at sjefene sendte ham til England for å kjøpe spionutstyr, slik at ukebladet kunne spionere på kronprinsparet. Innkjøpet er bekreftet av Se og Hør-sjef Odd J. Nelvik.

Frode Olafsen vil ikke kommentere om Se og Hørs redaksjon også har vært blant SpyShops kunder.

- Det kan jeg ikke uttale meg om. Vi snakker ikke om kunder, det er hemmelig, sier Olafsen.

Bedriftsledere og sjalu ektemenn
SpyShop får omlag hundre henvendelser fra kunder hver dag. I tillegg til journalister er bedriftsledere og sjalu ektemenn viktige kundegrupper. Kanskje også kriminelle.

Frode Olafsen var en av de første som ble siktet i Nokas-saken fordi han hadde forsynt ranerne med utstyr. Men saken mot ham ble henlagt. For dette er en fullt lovlig virksomhet.

- Alt utstyret vi selger i butikken her er fullt lovlig å omsette. Bruken kan derimot være regulert. Det vil si at man har lov til å gjøre opptak så lenge man er del i samtalen selv, men med en gang man forlater samtalen, så rammes det av straffeloven om avlytting, sier Olafsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere