RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jukset tok overhånd

Sist oppdatert:
- Det ser ut til at han har startet med litt juks, og så har det tatt helt overhånd i den siste artikkelen i tidsskriftet The Lancet, sier Jon Sudbøs advokat, Erling O. Lyngtveit.

Etter over en uke med stillhet kommer deler av Sudbøs versjon om forskejukset nå på bordet. I mandagens Aftenposten uttaler Lyngtveit seg om hvordan hans klient har opplevd saken.

På spørsmål fra avisen om hvorfor har han jukset med data på denne måten, svarer advokaten:

- Det er vanskelig å svare på. Det er engasjement, iver, en glød for faget og et sterkt ønske om å være dyktig og å lykkes. Det ser ut til at han har startet med litt juks, og så har det tatt helt overhånd i den siste artikkelen i tidsskriftet The Lancet. Det handler om heder og ære og det å lykkes, sier Lyngtveit.

I interjuvet sier advokaten at det finnes ytterligere to artikler hvor Sudbø har fusket med data. Artiklene er publisert i The New England Journal of Medicine i april 2004, og i Journal of Clinical Oncology fra mars 2005.

The New England Journal of Medicine la fredag ut en bekymringsmelding på sine nettsider om to artikler skrevet av Jon Sudbø og medforfattere – en publisert i april 2001 og den andre publisert april 2004.

TV 2 Nettavisen har helt siden lørdag forsøkt å få en kommentar fra Lyngtveit, men uten å lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere