Gå til sidens hovedinnhold

- Kakao redder helsa

Å drikke kakao kan redusere muligheten for slag, hjertefeil, kreft eller diabetes, ifølge en ny studie.

Normann Hollenberg fra Harvard Medical School har i flere år studere Kuna-indianerne i Panama. Folket har urgamle tradisjoner for dyrking og bruk av kakaoplanten og koker kakaobønner sammen med vannet. Dermed blir altså den eneste tørstedrikken til Kunaene en slags kakao, som de tømmer ned minst fem kopper av om dagen.

Hollenberg har funnet ut at blant det kakaodrikkende folkesalget er risikoen for å få hjertefeil, kreft, diabetes eller slag redusert til 10 prosent av normalen, skriver forskning.no. Årsaken er trolig kakaoen.

I kakaobønnene finnes stoffet flavanoidet epicatechin, som trolig gir den helsebringende effekten lavt blodtrykk, skriver magasinet Chemistry & Industry i følge ei pressemelding fra Society of Chemical Industry.

- Dersom disse observasjonene forutsier framtida, kan vi uten blygsel si at de er blant de viktigste oppdagelsene i medisinens historie, sier Hollenberg i ei pressemelding. Han sammenligner stoffet som like viktig som penicilin og bedøvelse.

Men du blir ikke automatisk frisk av å kjøpe kakao i butikken. I dagens prosessering av kakaoen fjernes store mengder av det viktige stoffet, fordi det smaker bittert. Innholdet av stoffet i kakaoen du drikker, er dermed veldig lite.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene