RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bevise at jeg hadde pistol

Sist oppdatert:
Odd Harald Hauge raser mot Avinor som tviler på at han gikk rett gjennom to sikkerhetskontroller og fikk med seg pistol på flyet.

- Hva mener Avinor med at de må ha bevis for at jeg gikk gjennom sikkerhetskontrollen? Jeg kan jo fremskaffe vitner. Hvis Avinor mener at historien er fabrikkert, så viser de at de har et større problem i organisasjonen enn bare det sikkerhetsmessige, sier Hauge til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen skrev onsdag om Odd Harald Hauge som gikk rett gjennom sikkerhetskontrollene på Svalbard og i Tromsø med pistol i sekken. Informasjonssjef Ove Narvesen sa da at Avinor mente det virket usannsynlig og at de ønsket mer informasjon om den konkrete saken før de kunne kommentere.

- Det er en vanvittig fornærmelse hvis Avinor mener historien er fabrikkert. Jeg har vitner på at dette stemmer, sier Hauge.

TV 2 Nettavisen har nå videreformidlet detaljer om når Hauge gikk på flyene i Longyearbyen og i Tromsø med pistol i sekken.

- Vi tror ikke at historien er fabrikkert. Vi bare synes det høres utrolig ut. Jeg vil nå ta kontakt med de ansvarlige for å høre hva som kan ha skjedd. Forhåpentligvis får vi klarhet i dette, sier Narvesen.

Narvesen sier at sikkerheten ved norske flyplasser er blitt vesentlig skjerpet siden 11. september 2001. Fra 1. januar 2005 blir det innført full sikkerhetssjekk ved alle flyplasser i Norge. I dag er det full sjekk ved de store lufthavnene.

Securitas har fått sikkerhetsjobben ved alle flyplassene i Norge, bortsett fra Gardermoen, og vil nå ansette 150 nye personer fram mot nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere