RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom Melbu, Avisa Nordland

- Kan ha begått overgep i hele Norge

Bodømannen som er varetektsfengslet, kan ha begått seksuelle overgrep mot mindreårige gutter flere steder i Norge.

Politiet bekreftet på pressekonferansen torsdag at flere politidistrikt og Kripos er involvert i saken.

- Det er tidlig i etterforskningen, men det er mulige ofre andre steder over hele landet, sa Heidi Kløkstad, påtaleleder i Salten politidistrikt.

1997
Saken er svært omfattende og det skal være mange uidentifserte ofre på materialet politiet har beslaglagt. Kriminalsjef Arne Hammer opplyste om at politiet nå gjennomgår tusenvis av filer.

Filmer, bilder, filer fra mobiltelefon og internett er blant det beslaglagte materialet.

Det første grove overgrepet politiet kan dokumentere - og som er filmet - skal ha skjedd i 1997. Et eller flere av overgrepene har ei strafferamme på inntil 21 år.

- Det er mange seksuelle og grove overgrep, opplyste Kløkstad.

Bekymringsmelding
Mannen i 30-årene - som ikke tidligere er straffedømt - ble pågrepet på bopel i Bodø 9. november. Tidligere samme dag fikk politiet ei bekymringsmelding fra en forelder som hadde avdekket noe mistenkelig på sønnens mobiltelefon.

Politiet fikk også i 2006 ei bekymringsmelding om mannen, forøvrig den eneste gangen de har vært i kontakt med den siktede. Da skal han ha kjørt rundt i Bodø med unge gutter. Politiet sjekket ut saken, men informasjone tilsa ikke at det lå noe straffbart forhold til grunn.

Bodømannen, som er ugift, har erkjent forholdene han er konfrontert med hittil. Han er varetektsfengslet i fire uker og er siktet for seksuelle overgrep mot barn under 14 år, men politiet utelukker ikke at siktelsen blir utvidet. Overgrepene skal ha skjedd mot gutter helt ned i 8-årsalderen.

Han skal ikke ha distribuert sine overgrep han filmet til andre og det skal heller ikke være andre voksne involvert.

Tabubelagt
Ifølge politiet er det ulike former for seksuelle overgrep som er filmet.

- Hvorfor tror politiet ikke det har tilflytt informasjon tidligere når mannen skal ha begått så mange og grove overgrep?

- Dette er tabubelagt og det er ikke forunderlig at det ikke er tilflytt info tidligere, svarte Kløkstad.

Politiet har satt store ressurser på saken som er omtalt som en av de største i Salten politidistrikt. Totalt har et tosifret antall etterforskere jobbet med saken siden 9. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere