RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ha solgt dødsdopet

(Foto: Politiet)
Sist oppdatert:
Tanjas kjæreste, Haidar Hussein, kan selv kan ha solgt heroinen som tok livet av henne.

Det er én av teoriene politiet jobber ut fra.

Haidar Hussein (21) og Ali Ayaz Shafa (19) er siktet for drapet på en Oslo-kvinne (41), som igjen var siktet for å ha satt en dødelig overdose på Tanja Petrusson (20).

Politiet leter på spreng etter Hussein og Shafa, som ifølge en rekke vitneobservasjoner befant seg på Grønland i Oslo så sent som tirsdag ettermiddag.

- Journalistene sprer rykter
Dagsavisen skriver at Hussein kan ha solgt heroinen som drepte Petrusson, og at han dermed kan bli dobbeldrapssiktet. Hussein nekter - ifølge avisen - for å ha kjøpt og solgt dopet, men politiet skal ha fått flere tips om dette.

Politiet mener imidlertid journalistene sprer sine egne rykter.

- Sjekker dere om Haidar Hussein selv solgte dopet som drepte Tanja Petrusson?

- Vi er kjent med det Dagsavisen skriver, og sjekker naturligvis disse opplysningene. Det er en del av etterforskningen. Opplysningene er basert på rykter, ikke konkrete fakta. Dette er rykter som verserer i miljøet. Og det kan du skrive – at det stort sett er journalister som kommer med disse ryktene. Så får vi se om det er noe hold i dem, sier politioverbetjent i Oslo, Finn Abrahamsen, til TV 2 Nettavisen.

Frykter nytt drap
Vedkommende som drepte 41-åringen, skjøt også en mann (47), som nå ligger bevisstløs under streng bevoktning på Ullevål universitetssykehus. 47-åringen er operert for skuddskader, og tilstanden hans er alvorlig.

- Vi avhører ham så snart vi får klarsignal fra kyndig personell, sier Abrahamsen.

Politiet tror de siktede fremdeles befinner seg i Oslo, og frykter et nytt drap på 47-åringen som trolig har nøkkelen til hva som skjedde i leiligheten.

- Useriøst av politiet
Siden det er ukjent hvilket miljø 47-åringen tilhører, mener Husseins advokat, Marius Dietrichson, det er fare for at dette miljøet kan utøve represalier mot de siktede. Han synes i tillegg det er for tidlig å gå ut med en anklage før hendelsesforløpet er klart.

- Jeg registrerer at Finn Abrahamsen sa på TV i går at en drept, narkoman kvinne neppe er en stor risiko for siktede. Dette svaret oppfatter jeg som useriøst. Hun er død, og kan selvsagt ikke utgjøre noen trussel. Det er ikke henne jeg sikter til - jeg viser til miljøet rundt, sier Dietrichson til TV 2 Nettavisen.

- Politiet har ikke klarlagt hendelsforløpet, og det har bare gått bare et par dager siden drapet. Det er for tidlig å gå ut med en anklage, det er ikke rimelig å påføre ham denne belastningen så tidlig.

- Men han har selv innrømmet drapet ovenfor Petrussons familie?

- Det har jeg kun lest i avisen som en påstand.

- Mer sammensatt enn «hevndrap»
- Har han tilstått drapet overfor deg?

- Det får du verken et ja eller nei på. Jeg kan ikke gå inn på samtaler jeg har hatt med ham. Men jeg vil si at jeg har inntrykk av at saken er betydelig mer sammensatt enn karakteristikken «hevndrap». Dette er spørsmål som etterforskningen må avdekke, sier Dietrichson.

Dietrichson ber politiet og andre pårørende om ikke å offentlig spekulere over hendelsesforløpet.

- Jeg er forbauset over omfanget av offentlige spekulasjoner rundt hendelsesforløpet, både fra politiet og pårørende. Det bør overlates til etterforskningen.

Naturlig å melde seg snart
- Har han gitt uttrykk for at han vil melde seg snart, eller vil han fortsatt vente to uker, som han tidligere har sagt?

-Det jeg kan si, er at det er naturlig at han melder seg så snart som mulig. Jeg kan ikke gå inn på eventuelle samtaler jeg har hatt med ham. Jeg har ikke fullmakter etter loven til å fortelle innholder i våre samtaler, sier Dietrichson.

- Hvorfor venter han?

- Som jeg forteller deg, jeg har ikke anledning til å fortelle hva han har sagt til meg.

Belastning å bli identifisert
- Synes han det er en belastning å bli identifisert?

- Det er helt opplagt en belastning. Jeg har på vegne av siktede og hans familie forsøkt å stanse politiet i å gå ut med bilde og familienavn, sier Dietrichson.

- Politiet uttrykte i går at uttalelser i media ligger til grunn for siktelsen. Hva synes du om det?

- Igjen: Det er et spørsmål etterforskningen må ta. Det kan vitne om svake kildesøk, sier Husseins advokat Marius Dietrichson til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere