- Kan ikke forstå at Høie skal kunne sette stempelet sitt på dette

SKUFFET: Smølas ordfører Roger Osen uttrykker skuffelse over vedtaket i Helse Midt-Norge torsdag.

SKUFFET: Smølas ordfører Roger Osen uttrykker skuffelse over vedtaket i Helse Midt-Norge torsdag. Foto: Picasa

En skuffet Smøla-ordfører forventer at helseminister Bent Høie sørger for at alle kortene kommer på bordet i sykehusstriden på Nordvestlandet.

19.12.14 09:08

- Vedtaket torsdag var som forventet, men men nå må Helse Midt-Norge og helseministeren ta tak i påstandene om uredelig spill og sørge for at alle kort kommer på bordet.

Les også: 8-2 til Molde

Det sier Roger Osen, ordføreren i øykommunen Smøla, helt nord i Møre og Romsdal. De 2200 innbyggerne her vil befinne seg i god reiseavstand til et nytt sykehus på Hjelset utenfor Molde, som var det alternativet som fikk flest stemmer (åtte mot to) på styremøtet i Helse Midt-Norge torsdag.

2-3 timer til sykehuset

Ap-ordføreren anslår at hans familie, som bor på Nord-Smøla - når været er bra og alle forhold ligger til rette for en akutt transport - vil ha en reisevei til det nye sykehuset på drøye to timer. Med mer vær og vind, kan reisetida fort bli 3,5 timer.

Følg sykehusstriden på Nettavisen politikk

Helseminister Bent Høie (H) holder pressekonferanse om sykehussaken klokka 09.30 fredag. Følg den direkte her.

HTML EMBED


Forblåst

Klimaet på Smøla er forblåst. I fjor ble det målt 40 døgn med full storm eller mer i kastene på Veiholmen fyr. Helikopter er derfor ikke det befolkningen stoler mest på. De setter sin lit til ambulansebåten "Øyvakt".

- Vanskelig å slå seg til ro

Smøla-ordføreren sier han forstår at det alltid vil være utkanter som får lang reisevei til et sykehus, men minner om at det ikke bare er øyboerne på Smøla som uttrykker sin bekymring. Det gjorde også styrelederen i Helse Midt-Norge på møtet torsdag. Men mistanken om at Moldes favorittstempel skyldes andre ting enn faglige begrunnelser, synes han det er vanskelig å slå seg til ro med.

- Høie har anledning til å roe gemyttene nå og ta et hvileskjær. Så får vi se om det er så ille som noen tror når det gjelder urent spill, eller ikke.

Råder Høie til å utsette

- Jeg kan ikke forstå at helseministeren kan sette stempelet sitt på dette i morgen, sier ordføreren til Nettavisen. Han råder Høie til å utsette saken og få belyst alle sider av den, slik at et endelig vedtak kan ha legitimitet.

Styremøtet i Helse Midt-Norge torsdag gikk med åtte mot to stemmer inn for Molde-alternativet.

Les også: Kaos og intriger foran dramatisk sykehusmøte

Avviste anklager

Anklagene om lovbrudd ble torsdag avvist av styrelederne i helseforetakene og av direktøren i Helse Midt-Norge, Daniel Haga. De mener diskusjonen rundt tidligere direktør Astrid Eidsviks sluttpakke ikke kan kobles til beslutningen om tomtevalg, melder NTB.

Saken går videre til helseminister Bent Høie, som har innkalt til foretaksmøte allerede fredag.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.