*Nettavisen* Nyheter.

- Kan ikke påvise illojalitet

Foto: Tor Richardsen, SCANPIX

I et notat skrevet av NRKs distriktsredaktør Hans-Tore Bjerkaas, konkluderes det med at Jørn Wisløff ikke har opptrådt illojalt overfor NRK.

27.01.05 14:57

Notatet TV 2 Nettavisen har fått tilgang til, slår beina under Dagbladets oppslag om at NRK-sjefen i Finnmark skal ha tipset TV 2 og TV 2 Nettavisen om saker som ennå ikke var publisert hos NRK.

- Kunne ikke påvises
Notatet er en redegjørelse om en prøvetidssamtale mellom Bjerkaas og Wisløff i januar i år, hvor Wisløff konfronteres med påstander fra kolleger ved Vadsø-redaksjonen om illojalitet.

Etter å ha hørt Wisløffs forklaring, konkluderer Bjerkaas med at det ikke har vært snakk om illojalitet:

«JW (Jørn Wisløff, red. anm.) innrømte uten videre kontakt med både TV2/Nettavisen og andre redakasjoner i Oslo, men pekte på at dette var legitime kontakter i den hensikt å få mer informasjon, økt kildegrunnlag og mer journalistisk ”trykk” på nyhetssaker som var under arbeid i Vadsø-redaksjonen. JW sa han aldri hadde gitt fra seg informasjon som NRK ikke allerede hadde publisert, men medga at han hadde vært lite inkluderende i redaksjonen og ikke delt den informasjonen han fikk fra Oslo-kildene med andre NRK-medarbeidere. (¿) Jeg konkluderte denne del av samtalen med at samarbeidet med andre redaksjoner i strid med NRKs interesser ikke kunne påvises¿»

Notatet som Bjerkaas har skrevet, antyder han også noe av årsaken til oppsigelsen.

Under samtalen pålegger han Wisløff at han «i fremtiden måtte kanalisere de journalistiske ambisjonene gjennom NRK-systemet og at han måtte inkludere sine medarbeidere i det journalistiske arbeidet».

Klikk på bildet for å forstørre.

Millionsøksmål
Mandag slo Dagbladet opp at Wisløff hadde tipset flere redaksjoner og på den måten oppdrådt illojalt. Saken det henviser til, var asylsøkeren som ville styrte et rutefly i Finnmark. Både nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland i TV 2 og ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen har avkreftet disse ryktene.

Wisløff har gjennom sin advokat, Per Danielsen, krevd at Dagbladet må dementere oppslaget og truet med søksmål.

Dette har så langt ikke skjedd, og torsdag kunne journalistenes eget medlemsblad, Journalisten.no, fortelle at Wisløff forbereder et millionsøksmål mot Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.