RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan koste liv

IP-telefoner gjør det umulig for landets alarmsentraler å se hvor nødsamtalene ringes fra. I verste fall kan det koste deg livet.

Ringer du 110, 112 eller 113 med en IP-telefon, og du ikke er i stand til å gi den nødvendige informasjonen eller linjen blir brutt, vil sentralen ha store problemer med å finne ut hvor du befinner deg. I en alvorlig situasjon kan det koste liv, skriver Adresseavisens nettutgave.

Oppimot 60 000 husstander i Norge har IP-telefon, en telefon som gjør det mulig å ringe via en bredbåndslinje. Problemet er at mange av disse har ikke den teknologien som kreves for at nummeret skal vises hos nødetatene. I andre tilfeller er det nødetatenes utstyr som er foreldet.

- Årsaken er de mange teleoperatørene vi etter hvert har fått i Norge, sier underdirektør i Post- og Teletilsynet, Arne Litlere, til avisen.

Nå har Post- og Teletilsynet satt ned en egen gruppe som skal granske det alvorlige problemet. Målet er å gjøre det mulig for samtlige nødsentraler å se hvem som ringer, uansett abonnement eller type IP-telefon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere