- Kan være forsinkelser resten av dagen

Foto: Johansen, Erik (SCANPIX)

Pasientjournalsystemet ved Ullevål var nede en periode.

03.03.11 11:42

- Vi jobber på spreng for å få den totale oversikten over denne saken, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz ved Ullevål sykehus til Nettavisen.

Har du et tips om saken? Kontakt Nettavisens journalist på jb@nettavisen.no

Da legene kom på jobb torsdag morgen var journalsystemet nede, og det er nå full stans i pasientbehandlingen, skriver VG Nett. Leger og sykepleiere får dermed ikke tilgang til pasientopplysninger, og det fryktes at syke pasienter må sendes hjem.

- Hvilke konsekvenser får dette for pasientene?

- Sykehuset skal jo ha nødprosedyrer, men vi må få en total oversikt over hva det betyr og hvor det får konsekvenser, sier Scholz, som lover å komme tilbake med mer informasjon så raskt de har fått oversikt over problemet.

Sykehuset melder på sine nettsider klokken 1048 at det var et planlagt strømbrudd mellom ca 07.30 og 07.45 torsdag morgen førte til at datasystemer som brukes i pasientbehandlingen gikk ned. Systemene er på vei tilbake til normal situasjon, men de regner med at det vil være forstyrrelser resten av dagen.

I påvente av normalisert drift benyttes manuelle rutiner i pasientbehandlingen.

På grunn av bruk av manuelle rutiner må man forvente forsinkelser i den planlagte pasientbehandling, men foreløpig går de fleste operasjonene som planlagt. Pasienter skal møte som avtalt, men må være forberedt på noe ventetid. Øyeblikkelig hjelp er ikke berørt.

Den medisinske nødtelefonen fungerer, men sykhuset oppfordrer til å ikke benytte seg av denne unødig.

- Vi jobber fremdeles hardt med det og dette har høyeste prioritet, sier Gina Scholz til Nettavisen.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.